Немачкој фирми Бојсен 10.000 евра по радном месту

auspuh

Држава је доделила субвенцију од четири милиона евра немачкој компанији Бојсен (Boysen) за изградњу фабрике за производњу издувних система за аутомобиле и камионе у Суботици.

Бојсен се заузврат обавезао да запосли најмање 400 нових радника на неодређено до краја 2023. године, а основна зарада запослених мора да буде најмање 20 одсто већа од минималца.

Та компанија се такође обавестила да уложи најмање 55,5 милиона евра у основна средства и не смањује број запослених испод 400 током пет година по завршетку инвестиционог пројекта.

Субвенција ће бити исплаћена у четири неједнаке транше, 2020, 2021, 2022. и 2023. године, види се из уговора те фирме са Министарством привреде.

Бојсену из Суботице такође је бесплатно уступљено 10 хектара земљишта одлуком Скупштине града тог града од августа ове године, о чему су известили медији.

Бојсен, пуним именом Боyсен Абгассyстеме д.о.о. Суботица, основан је 9. јула 2018. године од стране Боyсен Манагемент из Немачке.

Како се наводи у уговору, Боyсен Манагемент послује у оквиру Боyсен групације и преко својих 12 зависних друштава поседује погоне за производњу у Немачкој, Кини, Јужноафричкој Републици и Индији.

Главна тржишта су му углавном земље ЕУ, а најзначајнији клијенти Мерцедес-Бенц, Ауди, Бентли, Порше, Бугати, МАН, Фолксваген и други.

Боyсен Манагемент је у 2018. години остварио процењени консолидовани приход од 1.488.000.000 евра, стоји у уговору са Министаством привреде.

Извор:
НОВА ЕКОНОМИЈА