Дрецун: Харадинај спречио Тачија да политички обмане Србе?

drecun_izdajnikБЕОГРАД – Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је данас да ратни злочинац Хашим Тачи настоји да од Београда издејствује што више политичких уступака, јер је Србији стало да добије датум за почетак преговора са ЕУ.

Дрецун је новинарима у парламенту рекао да Тачи покушава Србију политички да обмане и да је покушао да у споразум унесе и одредбу да Приштина може да одлучи о распуштању заједнице српских општина уколико се процени да је њихово деловање у супротности са косовским законом о локалној самоуправи.
„Томе су се, међутим, супротставили чланови делегације из странке Рамуша Харадинаја и тај предлог није прошао“, додао је Дрецун.

Он је поновио да је недопустиво постојање вакума уколико се расформирају садашње инститнуције.

Према његовим речима, крајњи циљ преговора Београда и Приштине јесте нормализација односа и стварање економских преуслова за опстанак Срба, што подразумева отварање нових радних места.

Као пример да се на томе ради, навео је пројекте из области пољопривреде у Лепосавићу.
„Када се формира заједница српских општина, то ће значити и праву сигурност, па ће се појавити многи инвеститори, јер сада њихов капитал није сигуран“ , уверен је Дрецун.

ТАНЈУГ / СРБИ НА ОКУП