“Волео бих да видим тог судију који га је ослободио”: Игор Јурић о Малчанском берберину

Вишеструки силоватељ, два пута осуђивани Нинослав Јовановић, осумњичен је за отмицу дванаестогодишње Монике Каримановић. Око “Малчанског берберина” полиција стеже обруч. Девојчица је, верује директор полиције, жива.

Страх мештана Малче да ће Јовановић поновити кривично дело и упозорења Игора Јурића били су оправдани.

“Малчански берберин” први пут је за силовање девојке и девојчице 1996. године осуђен на десет година робије и пуштен условно после 9 година.

И одмах је починио ново кривично дело, отео је девојчицу од 12 година и силовао, отео је још једну девојчицу али је она успела да побегне. Тада је осуђен на 15 година али му је суд смањио казну на 12 година.

Изашао је из затвора у јануару прошле године и тада је 30 родитеља и мештана Малче писало Игору Јурићу да страхују да ће поновити кривично дело.

Јовановић је преко Фејсбука почео да узнемирава жене, а писао је и на страници за откуп косе. Због тога је ухапшен у октобру прошле године и одлежао је пет месеци робије. Изашао је у марту из затвора, од тада ниједно дете само није ишло кроз Малчу.

“Знао сам да ће се ово десити, смо се богу молим да је девојчица жива. Када кажем да сам знао не кажем то због тога што сам видовит, већ зато што је то очигледно”, рекао је Игор Јурић, оснивач Фондације “Тијана Јурић”, пише Б92.

“Ако се не дај боже дете нађе мртво ово је пропуст свих, нас и мене лично, јер нисам био довољно агресиван у тражењу да он буде под надзором полиције”, истакао је он.

На питање како је могуће да, након свега, Јовановић нема такав полицијски надзор, Јурић каже да је могуће јер је “Маријин закон” уведен 2013, а злочини су извршени пре тога па је Јовановић изашао из затвора и слободно се шетао.

“Полиција га је тек на основу наших пријава, јер смо успели да га пратимо по друштвеним мрежама, привела и он је притворен на још шест месеци”, истакао је Јурић.

Међутим, он је рекао и да би волео да види тог судију и адвоката који су тог и таквог човека пустили на слободу. Додао је и да би ти љузди морал да сносе неку одговорност.

А зашто је пуштен? Јурић каже јер се пристојно и лепо понашао у затвору.

“То ће се десити и с убицом мог детета”, казао је он.

Извор: Недељник