Челични људи: сигурно уточиште у које се увијек можемо вратити

Picture

Постоје људи код којим се увијек можемо вратити, чак и ако смо се од њих одселили свјетлосним годинама и налазимо се у другој галаксији. Они су топлина и интимност, они су веза на први поглед, нераскидиви и јединствени склад.

Миришу на дом, они су завоји који су некада штитили наше емоционалне ране, они су лијек који их је излијечио, глас који нас је смиривао.

Људи од челика миришу на љубав и безусловно прихватање. Миришу на наклоност, на велике загрљаје у којима затварамо очи и осмјехујемо се. Ови људи миришу на пријатељство, љубав, породицу.
У њиховим очима можете прочитати „Ја сам уз тебе и заједно ћемо стиснути зубе“. Они нам вјерују чак и када ми сами престанемо да вјерујемо у себе. Ови људи нас не поштеђују ни зиме, ни пада, али нуде нам тачне ријечи које ће нам излијечити ране.
(Извор: Репарандо Алас Ротас)

Најљепши људи које познајем

Челични људи су они који нас толико снажно прихватају да уједињују све фрагменте нашег срца, оне због којих се страх и туга растварају. Они који су нас учили новим стварима кроз лијепе гесте, што нам је показало да је свијет предивно место.
Захваљујући њима, сваки дан налазимо мотивацију да тежимо да будемо срећни.

Захваљујући њиховом стрпљењу открили смо да се добре ствари дешавају онима који знају како да чекају.
Јер стрпљење је врлина због које емоционална слобода расте.

Вриједност силе знамо само кад више нема алтернативе. Поново ћемо пасти и устати јер ћемо се сјетити да нам је једног дана челична особа показала да такође знамо бити снажни и храбри.
И ако у неком тренутку нећемо моћи да устанемо, они ће бити ту, попут штапова, они ће нам бити подршка. Подсјетиће нас да ћемо у њима увијек наћи мјесто гдје се можемо склонити.

Њихово срце има један мотор: доброту

Picture

Можете их лако препознати: откад их познајете, осјећате да сте бољи људи, јер су вас ојачали и обогатили ваш унутрашњи живот.
Сигурно познајете више од једне челичне особе, чији мотор ради само захваљујући мјешавини два горива: љубави и разумјевања.
Нема топлије топлине од челичних људи. Они су наша породица, наши пријатељи и наши савјетници; они су наша ватра, наше огњиште. Захваљујући њиховој наклоности, схватили смо да, с правом искром, све може изгоријети.

Штите нас од пада, помажу нам да ткамо већа крила. Прилагођавају нам снове, уништавају наше страхове.
Они су прелепи људи који миришу на вјетар и море. Имају способност да прихвате људе које воле само коришћењем погледа или ријечи;чак и најозбиљније ране нестају и они их претварају у прелијепе ожиљке.

Они обезбјеђују да се осмјеси које користимо за маскирање бола трансформишу у праву срећу и не поломе наша срца. Познају нас тако добро да савршено знају када је наше „све је добро“ искрено, а када није.
Немогуће је рећи колико нам ови људи значе. Они дијеле огромно емоционално богатство са нама. Никада вам то нећемо моћи рећи довољно: ХВАЛА ЗА СВЕ.

Превод текста:хттпс://ламентеемеравиглиоса.ит/ле-персоне-дацциаио-ун-посто-сицуро-цуи-поссиамо-семпре-риторно/
Превод и обрада Ана и Јелена Муратовић –  Bebamur.com