Бугарској фирми 6.000 евра по радном месту

the-market-

Држава ће бугарској фирми Риск Инжењеринг (Risk Engineering) дати субвенцију од преко 180.000 евра за покретање производње пастеризованих производа од воћа и поврћа у Сврљигу.

Компанија се обавезала да ће реализовати овај пројекат у року од три године и запослити 30 нових радника на неодређено време до краја 2020. године.

Новац ће бити исплаћен у три транше – 2020, 2021. и 2022. године, наводи се у уговору који су потписали Risk Engineering и Министарство привреде.

Укупна примања запослених (основна зарада, увећана зарада, радни учинак, награде, бонуси, топли оброк, регрес…) биће најмање 20 одсто већа од минималне законски прописане зараде, што је стандардно за овакве уговоре о субвенцијама.

Risk Engineering у Србији основан је 2016. године и у власништву је истоименог акционарског друштва из Бугарске. У тренутку подношења пријаве за субвенцију компанија је имала свега двоје запослених.

Како се наводи у уговору, бугарски Risk Engineering послује у сектору енергетике, пружа услуге из области инжењеринга и консултантске услуге.

Преко својих зависних друштава бави се производњом и одржавањем соларних и хидро електрана, а од пре неколико година „значајно место” у пословану компаније заузима производња производа од воћа и поврћа.

Бугарски Risk Engineering остварио је у 2018. години приход од 9,5 милиона евра и запошљавао око стотину радника, додаје се.

Извор:
НОВА ЕКОНОМИЈА