Ово су Албанци ухапшени због убиства полицајца у Игалу: Осумњичени ипак нису са Космета?

 Илустрација; Фото: AP Photo/Risto Božović

Управа полиције је са партнерским службама идентификовала лица која су јуче лишила живота полицијског службеника Милутина Лековића. То је, готово сигурно, држављанин Албаније Луан Хасани (43) кога та земља потражује због кривичних дела убиство са умишљајем и покушај убиства у вези са кривичнм делом незаконито поседовање ватреног оружја и муниције. Њему су надлежни органи ове државе одредили меру безбедности „казна затвора“.

Ово је у понедељак саопштила Управа полиције Црне Горе, која каже да је са њим у моментуубиства полицајца у центру Игала у службеном возилу полиције био и Љуљзим Хасани (49) који се од стране Републике Албаније потражује на националном нивоуод 2018. године због кривичног делаубиство с умишљајем, завера у покушају у вези са кривичнм делом незаконито поседовање ватреног оружја и муниције. Са њима се налазила и НураХасани (67) која се потражује на националној основи од 2018. године због кривичних дела претње.

Црногорски истражитељи сва три лица терете за кривично дело тешко убиство почињено на свиреп и подмукао начин на штету службеног лица у вршењу службене дужности у стицају са кривичним делом недозвољено држање оружја и експлозивнихматерија, а у вези са кривичним делом недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

Поменута лица су највероватније из места Коплика, држава Албанија, мада они тврде да су са Косова.

Ухапшени су у недељу око 17 сати у Суторинском пољу док су покушавали пешке да побегну преко границе са Хрватском.

Када их је полиција пронашла и опколила, осумњичени за убиство полицајца поново је потегао пиштољ. Рањен је у руку у размени ватре, а потом су све троје ухапшени.

Ова лица ће бити приведена државном тужиоцу у Вишем државном тужилаштву у Подгорици у понедељак у 16 сати, саопштила је Управа полиције Црне Горе.

Извор: Новости