САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

narodni-pokret-srba-sa-kim-otadzbina-1

Народни покрет Срба са Косова и Метохије «Отаџбина» најоштрије осуђује кажњавање Ивана Тодосијевића са две године затвора зато што је изјавио да је случај Рачак исцениран да би се бомбардовала Србија од стране НАТО пакта. И јесте исцениран, као што су инценирани Маркале у Сарајеву после чега су бомбардовани Срби у БиХ и као што је измишљена прича о биолошком оружју Садама Хусеина да би се исти срушио и на крају ликвидирао.

Фалсификати код Албанаца нису нова ствар у остваривању политичких и националних циљева. Најеклатантнији пример је присвајање Ђурђа Кастриотића код Албанаца познатог као Скендербег где сваки град има трг или улицу која носи његово име. Народни покрет Срба са Косова и Метохије «Отаџбина» подсећа грађане Србије да је отац Ђурђа Кастриотића Иван Кастриотић сахрањен у манастиру Хиландар као и његов рођени брат Репоша који се у истом манастиру закалуђерио. Он сам је сахрањен у православној цркви светог Николе у Љешу а списи из дубровачких архива јасно говоре да се ради о српској феудалној породици.

Случај Ивана Тодосијевића само показује какав ће бити живот Срба када се Александар Вучић буде «разграничио» и признао самопроглашену републику Косово. Ова пресуда показује у какво правосуђе је председник Србије супротно Уставу интегрисао српске судије на Косову и Метохији који су положили заклетву пред Хашимом Тачијем за ким и дан-данас постоји потерница за убиство пет српских полицајаца.

Нажалост, то није све. Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић србује на празно у леру против пресуде Ивану Тодосијевићу да би се у исто време састајао са председником политичке странке Самоопредељење Аљбином Куртијем у Берлину као и са његовим посланицима у Тирани. Разлог за састанке са члановима сепаратистичких странака из Приштине је жеља српског министра да Аљбин Курти у своју владу укључи и «Српску листу».

На пресуду Ивану Тодосијевићу високом челнику «Српске листе» иста је најавила да ће њени чланови и функционери напустити све институције самопроглашене републике Косово, било централне, било локалне. У тако нешто је тешко поверовати с обзиром да су они до сада у више наврата најављивали да ће то да учине, а до сада нису остварили своју намеру. Од њих ништа не зависи. За све се пита Александар Вучић. За такве политичке одлуке председник Србије нема куражи јер је политичка кукавица.

У својим изјавама почев од Александра Вучића па до осталих челника Српске напредне странке услов да се наставе преговори са Приштином јесте укидање таксе од 100% на робу из централне Србије. Пристојан одговор сепаратистима био би увођење реципрочних мера али за такав корак Александар Вучић нема храбрости. За државу Србију много је важније да као услов за наставак преговора буде укидање одлуке о формрању војске Косова која је супротна Резолуцији 1244 СБ него укидање такси на срспку робу. Али имајући у виду како режим у Србији преко разних Стефановића, Тешића, Пушица продаје оружје исламским терористима у Сирији, украјинским националистима у Домбасу што не би продавали мине из Крушика и косовским сепаратистима у Приштини пошто је отворено ново тржиште.

Како радили тако нам Бог помогао.

Косовска Митровица
11.12.2019. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“