Рат феминистичке под-културе против мушкараца и брака

feminizam plakatМАЈК ВОЛШ

РАТ ФЕМИНИСТИЧКЕ ПОД-КУЛТУРЕ ПРОТИВ МУШКАРАЦА И БРАКА

…Индоктриниране девојке које не виде мушкарце као једнаке већ као оне који их угњетавају и напаствују, осуђене су да остану трајно незреле у животу. Своју личност су препустиле отровном убеђењу које тврди да еманципује жене, док их на крају заправо чини инфатилнимa…

 

Природна жена тврди из свог срца:“Сматрам да је тужно што више жена није охрабрено да прихвати брак и породицу. Имам пуно неудатих пријатељица у средњим и касним тридесетим, које осећају да им биолошки сат откуцава, али су одлучиле да остану саме до краја живота.“

Потом сам случајно на интернету налетео на члнак Рода Дрехера у коме расправља о колумни Ане Хичингс, аустралијске спиасатељице, која се жали на недостатак слободних мушкарца који су религиозни, слободни и широких погледа, с тим да последњи термин означава друштвену прилагођеност.

Ана Хиџинс пише да мушкарци „очигледно више не разумеју шта значи бити мушкарац.“ Затим хвали људе попут Џордана Петерсона који „активно промовише оне вредности које нашем друштву недостају, попут личне одговорности, искрености и поштења.“

У својој колумни он наставља „Није чудо што се жене жале да им мушкарци не прилазе, јер нас мушкарце не занима расправа о вредности и првенству у вези.“

Мало људи ће порећи да мушко-женски односи међу младима изазивају сумњу, неслагање, лажне наде и неиспуњена очекивања. Знам много жена попут Ане Хичингс које деле њен утисак да и оне и њихове пријатељице имају проблема у проналажењу мушкарца који су одговорни, искрени и пристојни. Али као што Стив наглашава и они се суочавају са изазовима у проналажењу праве жене.

feminizam plakat

Од 1960их, наше друштво је запљуснуло море промена које се тичу брака и породице. У школама постоји сексуално образовање али не постоје предавања о вредности заједничког живота, везивању и обавезама. Нити наша култура ишта предузима да обнови брак и породицу, оне институције које су одувек представљале темељ здравог друштва .

Данас наша технологија, сексуална револуција, и у неким областима непријатељство према мушкарцима и браку – руше будућност породичног живота.

Размотримо само једну од тих промена. Женски покрет 60их и 70их је нагласио једнакост у могућностима за образовање и запослење. Младе жене су потстицане да студирају, добију дипломе, запосле се и помере границе које су до тада биле предвиђене за жене.Све је то добро и лепо.Нажалост, ова трка за једнакошћу је добила обрт. Наша популарна култура, филмови, телевизија, дечје књиге институционално понижавају мушкарце и величају жене. Индоктринација почиње још у предшколском узрасту. Мали пример: изаберите било коју од књига о Бернштајн медведима, намењену деци од 3-7 година, и видећете да је мама медвед приказана као безгрешна и мудра, а тата медвед као малоумни доколичар.

feminizam01

Пропаганда против мушкараца се види у филмовима, серијама, шоу програмима где је отац превише глуп да би заменио сијалицу. Затим у медијима, текстовима који нападају патријархат, и у учионицама од вртића до матуре. Од недавно поједини предавачи помињу токсичну мужевност, као да бити мушко значи бити део отровног отпада. Васпитавамо девојчице да буду агресивне и независне, док дечаке учимо да буду попут цурица.

Ени Холмквист разматра шта Паглиа, феминистичка списатељица и провокатор, мисли о феминизму: „Индоктриниране девојке које не виде мушкарце као једнаке већ као оне који их угњетавају и напаствују, осуђене су да остану трајно незреле у животу. Своју личност су препустиле отровном убеђењу које тврди да еманципује жене, док их на крају заправо чини инфатилним“.

feminizam02

Прихватајући ову пропганду, неке жене данас заиста верују да су супериорније од мушкараца. Упадају у клише који је распрострањен у данашње време. Баш као и мушки шовинисти и оне збијају шале на рачун мушке глупости, праве сексистичке коментаре, омаловажавају мушкарце без устручавања.

С друге стране мушкарци ризикују да буду оптужени за узнемиравање само због давања комплимената у вези жениног физичког изгледа.У таквој анти- мушкој клими какву врсту мушкараца жене очекују?

feminizam00

Млади људи који још увек траже љубав, везу и брак, желе дом и децу, заслужују наше саосећање. Они су невољне жртве културе поремећених вредности. Док не схватимо да смо на погрешном путу , ове младе људе очекују велике тешкоће.

Mike Walsh ( Ethnic European), Aug 3, 2019.

https://europeansworldwide.wordpress.com/2019/07/14/result-of-the-war-against-men-by-the-feminist-sub-culture/

https://russian-faith.com/feminist-war-against-men-and-marriage-n2310

Превод: Православна породица, новембар 2019.

Извор: Православна породица