Нема доказа да је купац Мегатренда дипломирао у Приштини

BG-MEGATREND-EFAS-PKG-291119-MBS-20191129-160623599-.mxf.00_01_45_18.Still004

Универзитет у Приштини нема доказе да је Дејан Ђорђевић, нови власник Мегатренд универзитета, дипломирао на Медицинском факултету тог универзитета, преноси лист Данас.

У електронској архиви Универзитета у Приштини налази се само једна особа са идентичним презименом, али је реч о студенткињи Дејани Ђорђевић, која је на студије уписана 1997, и то на одсек стоматологија Медицинског факултета.

Данас подсећа да је фотокопију дипломе Медицинског факултета Универзитета у Приштини, која гласи на име Дејана Ђорђевића, добио од представника Конзервативно-реформистичке странке (КРСТ).

Њу је Ђорђевић (који је формални председник КРСТ јер ресорно министарство још није верификовало одлуку Скупштине странке о његовој смени) приложио као доказ Првом основном суду у Београду, након што је неколико функционера КРСТ изразило сумњу да се лажно представља као власник више факултетских диплома.

Истраживање Данаса је показало и да је потпис ректора Универзитета у Приштини на фотокопији дипломе – фалсификат. У том документу, који гласи на Ђорђевићево име, пише да је завршио факултет 23. априла 1998. године, са просечном оценом 6,85, а да је уписан школске 1991/92. године. На дипломи стоји да је издата 26. јуна 1998, и да су је потписали декан Медицинског факултета Веселин Трајковић и ректор Универзитета у Приштини Радивоје Паповић.

„То је фалсификат. Слободно можете да напишете да потпис на дипломи нема везе са мојим“, рекао је Паповић за Данас, након што му је послата фотокопија дипломе, уз молбу да потврди аутентичност свог потписа.

Такође, затражено је и да се потпише на папиру и пошаље нам фотографију.

Након што је у прекјучерашњем броју Данаса објављена фотографија фотокопије Ђорђевићеве дипломе, нашој редакцији јуче се јавио Драги Маликовић, бивши декан Филозофског факултета Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, који је, како тврди, апсолутно сигуран да потпис тадашњег ректора Паповића не изгледа као на слици.

Према информацијама са сајта Медицинског факултета Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, Веселин Трајковић јесте био декан те високошколске установе од 1997. до 1998, а наследила да је Драгица Радовић, која је била на челу факултета од 1998. до 1999.

Лист Данас није успео да дође до Трајковића, како би проверио да ли је био декан у време издавања наводне дипломе и да ли је његов потпис аутентичан.

На Медицинском факултету У Косовској Митровици немају доказ да је Дејан Ђорђевић био њихов студент пошто, како су нам раније рекли, поседују документацију од 1999. године наовамо, а архива из претходног периода је остала у Приштини.

Извор:
Н1ИНФО