Синиша Тодоровић: Вучићу, шта ћеш с мигрантима?

sid-izbeglice_660x330
Отворено писмо председнику Србије
Господине Вучићу,
Као што знате, носиоци суверенита у нашој земљи су грађани, те као такви смо и Ваш послодавац. Управо Вам се обраћам првенствено као грађанин, потом као  опозиционар.
Овом приликом нећу да износим поражавајуће податке о ефектима Ваше владавине (да, личне владавине, то је већ опште место), али хоћу да Вам скренем пажњу на горући проблем, који доживљава кулминацију у појединим срединама, а тишти целу Србију. Наиме, град Сомбор је суочен с неконтролисаним приливом миграната, што је изазвало неспокој и протест грађана. Полиција је велики број њих одвезла из Сомбора, јер су овде боравили илегално. Настављају с тим послом, али то је само делимично и привремено решавање проблема. Да кренемо редом, зашто нисте питали народ на референдуму о пријему миграната и њиховом насељавању (о чему сте Ви и поједини Ваши сарадници говорили)?! Зашто не обавестите грађане о броју миграната у Србији и њиховој структури (старосној, полној, земљи порекла, породичном статусу), спровођењу њихове  идентификације, безбедносним проверама мигранатске популације и здравственој контроли исте?!
Очекујем да све наведено учините у најкраћем могућем року. Господине председниче, народ је Ваш послодавац и нисмо Вас овластили да радите шта год хоћете, поготово не да самовољно доносите  одлуке које се тичу личне безбедности грађана и породица у Србији, као и промене структуре становништва наше земље, а дугорочно и самог идентитета нашег народа. Очекујем да обавестите грађане и о свим одлукама које су донете у име Србије, а које се тичу пријема миграната, њиховог боравка и могућег насељавања у нашој земљи и да о свему томе питате народ на референдуму. Грађани Сомбора, а извесно и целе Србије очекују одговоре и решења од надлежних органа и Вас као носиоца свих политичких одлука у Србији. Очекујемо да без одлагања осигурате потпуну личну и имовинску сигурност грађана, да би се вратио преко потребан спокој у наше породице. Обавестите народ и о плановима миграната који легално бораве у Србији у вези одласка из наше земље, а последично и о затварању прихватних центара. Од нарочите важности је контрола над кретањем и понашањем миграната, јер је страх и неспокој грађана свеприсутан, а обавеза државе је да штити безбедност грађана.
С поштовањем,
Синиша Тодоровић, председник Народне алтернативе
Извор:
СРПСКИ КУЛТУРНИ КЛУБ