Грузини претукли гејеве (видео)

tbilisi-gejДемонстранти, медју којима православни свештеници, инсистирају да је хомосексуалност против традиционалних вредности православног хришћанства

ТБИЛСИ – Геј парада у главном граду Грузије отказана је данас пре самог почетка јер се неколико хиљада људи, активиста против хомосексуалаца и свештеника, окупило на месту одређеном за геј параду.

Полиција у Тбилисију која обезбеђује неколико стотина геј активиста и преместила их је из центра града пошто су ту дошли активисти против хомосексуалаца.

Демонстранти, медју којима православни свештеници, инсистирају да је хомосексуалност против традиционалних вредности православног хришћанства.

Поједини медији јавили су да су један новинар и неколико полицајаца повређени у сукобима, али полиција за сада није потврдила ове извештаје.

Свештеник Јоан рекао је новинарима да „људи не желе пропаганду мањина“.

– Када ови људи желе да се показују, онда то постане проблем – рекао је свештеник Јоан међу групом антигеј активиста на Тргу Слободе, поносних што је дошло до отказивања параде.

Власти у Грузији су одобриле геј параду, сматрајући да сви грузијски грађани имају право да јавно искажу своје сексуално опредељење.

КУРИР