Ноћашњи сан: КиМ, Жандармерија, Уставни суд

zandarmerijaИграмо против Шиптара фудбалску утакмицу на старом Славијином тениском игралишту између зидина на Калемегдану. Шиптари воде с 1:0. Друго полувреме.Публика се не чује. Тајаац. Кажем себи: „Не можеш тако да играш по шаблону, како је тренер рекао. Заиграј опуштено, слободно, свом снагом, нападај најближег шиптарског играча, да не прими лопту. Заиграх тако. Видим остали прихватише. 1:1. Публика живнула. Бодри нас. 2:1 за нас. Публика се запалила. Луди. Одједном на тлу угледах писмо у затвореном провидном пластичном омоту. Отворим га. На једној страни текст о Косову и Метохији. На крају пише: „У додатку је оригинал тапија да је Косово и Метохија србска земља“. С леве стране пише „Београд“ и датум. С десне стране потпис: „Дарко Спасић, адвокат, Царице Милице 16, Београд“. Извадим додатак. Стари папирус. Оригинал. Прочитам наглас писмо. Дајемо гол. 3:1 за нас. Публика у делиријуму. Минут до краја утакмице.“
————————–
Пробудих се (7:36). Позвах мог брата од ујака (бабе су нам рођене сестре) Дарка Спасића чија је кућна адреса тачна у сну (његова адвокатска канцеларија „СПАСИЋ И ПАРТНЕРИ“ је у Господара Јована, с десне стране од Француске према Калемегдану). Дарко закључи да само Бог може да нас спасе и пуно ми се захвали што му јавих.
Корен имена ДАРко је ДАР. Корен презимена СПАСић је СПАС. То писмо је СПАСОНОСНИ ДАР. Дошло је од правника. Сада је одлука код правника: Уставни суд треба да одлучи по поднетим предлозима оцене уставности споразума у Бриселу.
Питам се да ли сам то сањао под утицајем Нове жандармеријске химне и заклетве коју сам синоћ слушао и гледао на Ју тјубу неколико пута. Погледајте је на:
Нова имна и заклетва Жандармерије:
Драги примаоче овог писма, одлучите да ли ћете ово еписмо даље да преносите, или не.
Нек нам Бог помогне колико смо заслужили својим трудом.
Љубомир Т. Грујић