Ештон опет „домаћица“ Дачићу и злочинцу Тачију

vestica-eston-ketrinРатни злочинац Хашим Тачи изразио је уверење да ће се састанку од 21. маја у Бриселу са премијером Србије Ивицом Дачићем постићи договор о спровођењу бриселског споразума.

„Верујем да ће се постићи договор око временских рокова за примену и актера који ће спровести споразум, а то су ткзв. косовске институције, Еулекс, Кфор, ОЕБС и, наравно, на основу одговорности из споразума у циљу олакшавања околности, и Србија. Према томе, бићемо активни како би се споразум применио што пре, а за то имамо и подршку међународне заједнице“, казао је злочинац Тачи на седници нелегалне Владе Косова. Додао је да је примена споразума изазов, али је од виталног значаја и неопходна, а „повратка назад нема“.

„Наш циљ и визија је да радимо што више за грађане Косова где год живели, без обзира на етничке разлике. Желимо да радимо заједно са Србима на северу на реализацији заједничких циљева, како би се створиле нове демократске околности, одржали слободни избори и наставили са социоекономским инвестицијама, све у циљу креирања бољих животних услова“, казао је злочинац Тачи.

Састанак Дачића и Тачија, требало би да буде одржан 21. маја на позив високе представницие ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон, после две рунде неуспелих политичких разговора њихових представника у Бриселу. Очекује се да ће се Тачи и Дачић договорити о конкретним корацима примене споразума од 15 тачака, а који се углавном тиче формирања асоцијације српских општина на Косову.

БЕТА / СРБИ НА ОКУП