Избеглице без азила Аустрија враћа у Србију

Izbeglice-Sirija-Turska-8

Да ли постоји и крије ли се међудржавни уговор између Србије и Аустрије

  • Бивши министар унутрашњих послова Аустрије Херберт Кикл тврди: „Ово први пут откривам. Као министар склопио сам уговор са Србијом, где особе које добију негативан одговор за азил у Аустрији, али не могу да се врате у своје земље, буду одведени у Србију!“
  • О овом међудржавном, за сада, тајном уговору не зна до сада ништа јавност у Србији
  • Миладин Шеварлић, посланик: „Тај уговор, или договор, није верификован у Скупштини, колико ја знам од 2016. године!

Дојучерашњи министар унутрашњих послова Аустрије Херберт Кикл изјавио је да је са Србијом постигнут договор о повратку миграната придошлих преко Балканске руте који буду добили негативан одговор за добијање азила, баш у Србију.

Кикл, је у емисији „Im Zentrum“ на националној аустријској телевизији „први пут јавно“ изјавио да је са Србијом тај договор већ донешен.

– Ово први пут откривам. Као министар склопио сам уговор са Србијом, где особе које добију негативан одговор за азил у Аустрији, али не могу да се врате у своје земље, буду одведени у Србију – изјавио је Кикл. (тај међудржавни Уговор између Србије и Аустрије склопљен је до 20. маја 2018. јер је потом премијер Курц сменио министра Кикла, због корупционашке афере његове странке – примед. уредника)

Без одговора је за сада питање да ли је Влада Србије мимо знања грађана ове земље потписала некакав погубни уговор са Западом по којем ће наша земља постати центар за мигране из Азије и Африке?


Да ли је Влада Србије мимо знања грађана потписала уговор са Западом по којем ће Србија постати центар за мигранте из Азије и Африке?

Враћање хиљада миграната из Европе у Србију

  • Од кога је тај уговор потписан и зашто о томе не знају ни посланици у Скупштини Србије?
  • Никола Јанић: Насупрот томе веома је изненађујуће да најчитаније новине и најгледаније телевизија са националном фрекфенцијом нису показале интересовање да о овоме информишу јавност

14. октобар 2019.

Пише: Никола Јанић, уредник сајта „Корени“

На заседању Народне Скупштине Републике Србије пре скоро две недеље, 04. октобра 2019. народни посланик господин Миладин Шеварлић у дијалогу са министром Синишом Малим изјавио је, а и поставио је следеће питање:

”Јуче је објављена информација, после полемике на аустријској телевизији, доскорашњег аустријском министра унутрашњих послова, Херберта Кикла, да је са Србијом потписан уговор да све мигранте који не добију азил у Аустрији врате назад у Србију. Молим вас, да ли је то тачно?

Ако је тачно, где се може добити на увид тај међудржавни уговор?

Тај уговор, или договор, није верификован у Скупштини, колико ја знам од 2016. године па на овамо, а новији је датум. Даље, није ми одговорено на питање које сам поставио у вези са средствима од 300 евра по мигранту, о чему је била полемика на интернету”.

Миладин Шеварлић, посланик

Није изненађујуће да министар у Влади Републике Србије није одговорио посланику, а тиме и јавности, на ово за нашу државу и грађане Србије егзистенционално важно питање о уговору о враћању хиљада и хиљада миграната у Србију… Од кога је тај уговор потписан и зашто о томе не знају ни посланици у Скупштини Србије?

Насупрот томе веома је изненађујуће да најчитаније новине и најгледаније телевизија са националном фрекфенцијом нису показале интересовање да о овоме информишу јавност и да затраже истину од релевантних институција или политичара…

Прошло је више од недељу дана од ове јавно изговорене тврдње посланика Шеварлића и његовог питања без одговора…

Зашто се о овоме ћути!?

…………………………………………………………..

Извори:

  1. https://srpskistav.com/prenosimo/%d1%85%d0%b5%d1%80%d0%b1%d0%b5%d1%80%d1%82-%d0%ba%d0%b8%d1%86%d0%ba%d0%bb-%d1%81%d0%b0-%d1%81%d1%80%d0%b1%d0%b8%d1%98%d0%be%d0%bc-%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b3%d0%bd%d1%83%d1%82-%d0%b4%d0%be/
  2. http://www.koreni.rs/vracanje-hiljada-migranata-iz-evrope-u-srbiju/

Извор:
ИЗМЕЂУ СНА И ЈАВЕ