Како цртати животиње помоћу бројева (цртање за децу – корак по корак)

Готово сва деца воле цртање па се још у најранијем детињству, лате оловака и бојица. Неретко се родитељи изненаде углавном негативно када затекну ишаране зидове, делове намештаја, подове и тд. То је зато што је дете у својој бити рођени стваралац, а од родитеља се очекује да га охрабри и обезбеди му оловке, бојице папире и остале потрепштине. Оловка и папир биће довољни за почетак, а касније је потребно обезбедити још доста прибора за вашег малог уметника.

Поред урођеног талента сваком детету је потребна вежба како би савладало одређене технике цртања. Не морају сва деца да постану уметници, али је важно да их пустите да уживају.

На самом почетку дечји цртежи нису ништа друго до шкрабање по папиру, а временом дете све више изоштрава покрете све до првих смислених облика. Када дете нацрта свој први „прави“ цртеж, обавезно га окачите на неко видљиво место у кући и похвалите његов рад. Тако ћете показати детету да је тај његов рад заиста нешто посебно и вредно. Родитељ би требао да препозна надареност детета.

Цртање животиња помоћу бројева
Цртежи чију основу чине бројеви представљају добар али и забаван начин да деца савладају цртање животиња. Поред тога што деца на овај начин уживају цртајући неодољиве домаће и дивље животиње ово је добар начин да се малишани који још увек нису, упознају и са бројевима.

Што више црта дете побољшава технику цртања и контролу покрета, облици које исцртава постају све правилнији и оштрији. Посебно је важно да деца кроз забаву и игру пре школе усвоје што више појмова и што више увежбају руку и на тај начин се спреме за све оне изазове који их очекују током школовања.

На сликама испод приказан је поступак корак по корак како се цртају животиње – слонови, пси, птице, рибе, како домаће тако и дивље животиње.

Цртање помоћу једног броја
На сликама испод приказан је поступак цртања животиња помоћу једног броја. Као што можете видети помоћу једног истог броја могу се нацртати две потпуно различите животиње.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цртање животиња помоћу комбинације бројева
На сликама испод приказан је поступак цртања животиња помоћу комбинације бројева.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Моје дете