Марко Јакшић: „Незапамћено медијско анатемисање“ Срба са севера КиМ пред сутрашњу посету Александра Вучића

marko-jaksicКОСОВСКА МИТРОВИЦА – Потпредсједник Скупштине српских општина и насеља на Косову и Метохији Марко Јакшић рекао је за Срну да је у току „незапамћено медијско анатемисање“ Срба са сјевера Косова пред сутрашњу посјету потпредсједника Владе Србије Александра Вучића Лепосавићу и Косовској Митровици.

„У складу са сценаријом осмишљеним у Вучићевом кабинету, медији се утркују у измишљању прича о томе како ће Вучића сачекати парадајзом, јајима, камењем…. То није тачно! Нико Вучића неће чекати на недостојан начин, већ ће бојкотом његовог присуства показати да не подржавају бриселски споразум и политику коју он заступа“, рекао је Јакшић.

Он је истакао да су се у посљедња три-четири дана по Косовској Митровици и сјеверу Косова „разлетјели“ припадници Безбједносно-информативне агенције и Војно-безбједносне агенције /ВБА/, а ту је и командант Жандармерије Братислав Дикић.

„Камо среће да су обавештајци и Жандармерија штитили српски народ током 1999. године или у мартовском погрому 2004. године, као што припремају терен за Вучићев долазак“, каже Јакшић.

Он тврди да ће евентуалне нападе, уколико се догоде, извести „Вучићеви поданици како би Срби са сјевера били још више анатемисани“.

Јакшић каже да ће одборници четири српске општине са сјевера, који се одазову позиву за састанак, Вучићу пренијети „став обичног човјека да споразум значи капитулацију“.

Он каже да српски народ са подручја општина Зубин Поток, Косовска Митровица, Звечан и Лепосавић неће прихватити интеграцију у косовске институције, односно потврдити „политику капитулације“ коју предводе Вучић и предсједник Владе Србије Ивица Дачић.

Најављено је да ће Вучић сутра посјетити Лепосавић, а потом и Косовску Митровицу.

Срна