САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

narodni-pokret-srba-sa-kim-otadzbina-1

Ради бољег препознавања Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ обавештава јавност да ће се убудуће члан председништва Народног покрета Срба са Косова и Метохије„Отаџбина“ Марко Јакшић потписивати са др Марко К. Јакшић. Ово из разлога јер у Косовској Митровици постоји још један политичар млађе генерације који често има опречне политичке ставове однашегчланапредседништва а носи исто име и презиме.

Др Марко К. Јакшић је оснивач и дугогодишњи начелник ортопедско-трауматолошког одељења болнице у Косовској Митровици. У периоду од 2004. до 2008. године био је и директор болнице у Косовској Митровици. Такође, у више наврата био је и народни посланику Скупштини Србије.

Један је од предводника у борби зарад очувања српске државе и српских институција на северу Косова и Метохије. У Косовској Митровици 03. новембра 2013. године организовао је успешан бојкот локалних сепаратистичких избора у организацији Приштине. Сетимо се да је тада Александар Вучић затражио од команданта јужног крила НАТО пакта да уђе на Косово и Метохију у трајању 45 минута да би „дисциплиновао“ бојкоташе. Политичке ставове по питању косовских избора резолутно до данас није мењао.

Марко М. Јакшић је перспективни политичар млађе генерације. Био је одборник у скупштини Косовске Митровице на изборима које је расписала самопроглашне република Косово. Изабран је са листе покојног Оливера Ивановића ГИ „Србија, демократија,правда“. Дипломирани је правник а стално је запослен у интегрисаном општинском суду у Косовској Митровици.

 

Косовска Митровица
06.08.2019. године

    Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“