АДВОКАТ ЗАБРИНУТ ЗА ЊЕГОВО ЗДРАВЉЕ: Правосуђе тзв. Косова продужило притвор Златану Крстићу из Крагујевца

advokat-vasic_620x0

Златану Крстићу из Крагујевца, којег Специјално тужилаштво тзв. Косова сумњичи да је извршио кривично дело „ратног злочина“ против цивилног становништва прдужена је мера судског притвора за још два месеца

Златану Крстићу из Крагујевца, којег Специјално тужилаштво тзв. Косова сумњичи да је извршио кривично дело „ратног злочина“ против цивилног становништва прдужена је мера судског притвора за још два месеца. Крстићев адвокат, Дејан А.Васић истиче забринутост за здравствено стање свог брањеника будући да је ,како истиче, пре хапшења имао неколико хируршких интервенција.

– У овом тренутку мене не брину саме сумње које тужилаштво има против господина Крстића, већ његово угрожено здравствено стање. Он је притворен непосредно након што су над њим обављени тешки хируршки захвати. У почетку је његово здравље било стабилно, али сада осећа проблеме са бубрезима и живим ранама које су му се отвориле на ногама, чије зарастање успорава дијабетес – истиче забринутост адвокат Васић који додаје да је у среду ујутру предао захтев судији за претходни поступак, Арбену Хотију, којим је тражио да осумњиченог прегледа лекараски конзилијум у Приштини како би се установило тренутно стање његовог здравља.

И док адвокат Васић од суда очекује хитно деловање опомиње да је претходно Крстићу мера судског притвора продужена почетком маја као и да га тужилаштво повезује са нестанком, а потом и стрељањем четворице чланова породице Нухај из села Неродимље у општини Урошевац, што према Васићевим речима нема везе са реалношу, јер је Крсић годинама пре ратних сукоба на КиМ живео у центрланој Србији.

Извор:
НОВОСТИ