Блајватори и друга господа

blajvatoriПут до успеха и великих пара поплочан је чланском картом странке или НВО. Овако у једној реченици изгледа реалност омладине у овој земљи. За мало моћи и славе, макар то било и пред вршњацима, оно што би требало да буде најчвршће и најплеменитије у младом човеку истопи се као бачена коцка леда у огањ. А за постизање истог циља ниједно морално правило не важи. А обично се такви, као курва иза поштења, крију иза морала.

Врло често блиски сарадници и пријатељи сакупљени око једне идеје или интереса, постану бесни пси који једни друге уједају за мрвице које има бацају имућнији у друштву. Али њихова пробуђена глад за новцем и моћи им не да мира па се преобразе у крвожедне вампире жељних људских душа. На крају тог круга је увек имитација моћних и потреба да се други ставе у позицију зависника од негока вишег у хијерархији. Своју стварност пројектују на друге и тако добијамо идеалну пирамиду моћних, умишљено моћних и послушних. А све под фирмом хуманости, колегијалности, саборности, националних идеала и општег добра.

Неколико организација привлачи пажњу и упадљиво иритира све око себе. У суштини, ради се о подмлатку политичких партија или активистима невладиних организација која чини врхушку таквих удружења. Са беспрекорним идејама и циљевима, заправо служе за регрутацију и врбовање младих људи у партије или НВО. Тај лов на младе и још увек неиспрљане и неискварене душе је толико бескрупулозан само да би се додворили и показали пред моћницима од којих зависе. Што више регрутује, што више привеже за себе добија плусић у свесци од претпостављених.

Једно од њих је и новоосновани Српски академски круг. Врло интересантна интересна групација, национално обојена са савршеним и племенитим мотивима. Назив клуба који су изабрали даје врло незгодну скраћеницу САК (енг. „суцк“) те су одмах од своје околине названи БЛАЈВАТОРИ. Знак препознавања: уштогљеност до неукуса. Проста имитација својих шефова. А „униформа“ им је потребна јер се грабе ко ће се бар на један минут појавити пред камерама и фасцинирати околину.

На њиховој wеб презентацији ћете прочитати оно што сте одувек желели, али ето, тек сада им је Бог дао мисију да се појаве на овом свету, просвећују и поведу у бољу будућност. Позивањем на традицију, ћирилично писмо(!), знање равно атомској бомби, више силе, ови „визионари“ прикривају суштину да се заправо ради о подмалтку СПО-а. Целокупну „личну карту“, у епском стилу, као да је лично писао Вук Драшковић. Чак се и реч „обнова“ пречесто користи да би било случајно. Врхушка ове организације припада омладинској организацији Српског покрета обнове.

Шта је природније него да се једнога дана, давно опробаним методом, ови млади људи са таквим идеалима колективно учлане у СПО. Та странка већ одавно није популарна а треба мислити на будућност. Директно легитимисање би само одбило потенцијалне чланове. Ови ВУКови у јањећој кожи прождиру своје исписнике. Сваки млади човек или жена су добродошли у овај патриотски клуб. А њихова традиционалистичка политика, надалеко чувена, достиже свој врхунац у покрету названом Преокрет. Какав перфидан начин лова на младе патриоте и касније испирање мозга универзалним идејама.

Једно од начела је и борба против аутошовинизма. Ићи руку под руку са највећим аутошовинистима и борити се против тога?! Њихов коалициони партнер и предвоник поменуте коалције је негатор свега за шта се наводно залаже ова гладна скупина жељних славе преко ноћи.

2

Један од истакнутијих чланова САК-а на задатку обнове традиција српског народа под сликом и именом Чедомира Јовановића

 

Али где је крај и који је циљ амбициозних младих српских „патриота“? Место у вечности и историји(речи које се врло често могу прочитати на плаћеном и спонзорисаној интернет презентацији САКоваца или популарних блајватора)? Да служе и послуже својој Отадзнини и народу? Одведу Србију у загрљај Русији и извуку се из кандзи трулог Запада? Када се прочитају циљеви ове организације и на сајту види да поред српске постоји једино руска верзија лако је закључити да Србија за своју будућност, на челу са њима, не мора да брине. Али када се мало загребе и прочита неки текст стварност је сасвим другачија. Видимо да је једини циљ да се њихове лаковане страначке ципелице милују са травњаком америчке амбасаде 4. јула.

1

„Патриотизам“

     Горка чињеница је да се у овом удружењу налазе и поштени младих људи који су ту из најбољих патриотских намера а заправо нису свесни подвале и да учествују у пројекту СПО-а. Своје знање, време и енергију троше за личну корист и промоцију шачице чанколизаца који желе жедне преко воде да их преведу. Уз широк осмех и узвишене приче које досежу до самог неба. Сви они су потрошна роба у дневнополитичком пројекту, зато млади људи морају да широм отворе очи и добро размисле пре него се одлуче да уђу у авантуру са оваквим мешетарима.

функционални линк http://sveblogdobloga.blogspot.com/2013/05/blajvatori-i-druga-gospoda-put-douspeha.html