Београд: Преко ноћи посечена здрава стабла црног бора на Кошутњаку, не зна се по чијем налогу

Грађани су у уторак увече на Кошутњаку затекли раднике са камионом који су без радног налога, плана сече и одговорног лица вршили сечу здравих стабала црног бора, објављено је на Фацебоок страници „Петлово брдо“. Полиција је по позиву грађана изашла на лице места.

„Затекли смо велики камион са приколицом и неколико радника који су били изненађени и збуњени, нису појма имали шта и за кога раде, никакав радни налог, плански документ, план сече или било шта слично. Такође није било присутно службено лице ни ЈП Србијашуме, а ни ЈКП Зеленило Београд. Они су секли одокативно ‘с лева на десно“, пише на страници „Петлово брдо“.

Камион, који је био натоварен стаблима бора, на себи није имао регистарске таблице. Радници су на питање одакле су, одговорили – из Сарајева.

Полиција је изашла по позиву грађана, а како се наводи на Фацебоок страници, двојица полицајаца са Чукарице обавестили су своје надређене.

„Двојица полицајаца са Чукарице су била веома професионална и обавестили су своје надређене а они даље тужилаштво, чекала се нека особа или нешто скоро два сата и онда је тај ‘неко’ телефонирао и ‘сви папири су били чисти'“, пишу грађани.

На Фејсбук страници „Петлово брдо“ објављен је снимак на којем се види пун камион посечених стабала, као и то да радници не знају да одговоре на питања грађана који је приликом доласка оборио ограду и почео да протестује.

Из Јавног предузећа Србијашуме за Мондо су рекли да они не газдују тим делом парка, а шумарски инжењер Адиба Џудовић истиче да то предузеће плански обавља сечу у деловима Кошутњака којим газдује.

Недавно су, такође у Кошутњаку, посечена стабла, како би била изграђена спортска дворана, као и зид за спортско пењање. Како је објавио мондо.рс, тим делом Кошутњака управља Републички завод за спорт.

Извор: Н1