Срби са југа КиМ: Нека државни врх дође са својим породицама да живи на КиМ (Видео)

srbi sa jugaПредседници српских општина јужно од Ибра, који су једини легални и легитимни, на изборима изабрани представници око 100.000 људи односно 2/3 од укупног броја Срба на Косову и Метохији, након јавног обећања Ивице Дачића и Александра Вучића да ће их примити, данас су се по други пут окупили испред Владе Републике Србије како би представницима Владе изнели свој став и виђење бриселског споразума.

„Из медија смо информисани да Вучић и Дачић Србима обећавају сигурност и гаранције безбедног живота на простору Косова и Метохије, те је наша намера да представнике власти у Београду, првенствено премијера Ивицу Дачића и првог потпредседника Владе Александра Вучића, позовемо да дођу на Косово и Метохију и поведу са собом своје породице, да своју децу упишу у српске школе које планирају да интегришу у образовни систем тзв. Косова а чланове своје најуже породице лече у интегрисаном тзв. косовском здравственом систему.

Уколико су институције независног Косова довољно добре за Вучићеву и Дачићеву децу, прихватићемо их и ми. Међутим, нећемо прихватити да наша деца буду жртве Вучићеве популистичке политике, лако је давати гаранције туђој деци а своју чувати. Нека државни врх личним примером покаже да је спреман да за своју децу прихвати исте те гаранције безбедности које нуде нама и нашој деци“, изјавио је данас, испред зграде Владе, Звонко Михајловић, председник општине Штрпце.

„Бриселски споразум недвосмислено значи гашење српских институција и државе Србије на простору Косова и Метохије, што је још један корак ка нестанку Срба са најсветије српске земље. Нас који живимо у најтежим условима, по енклавама у потпуном шиптарском окружењу, не само током преговора, већ чак ни до овог тренутка из Владе нико није контактирао и све што знамо, на жалост, сазнајемо из медија.

Уместо да коначно са нама разговарају и коначно чују наш глас, из Владе је за данас најављен састанак са начелницима округа који, да подсетимо, нису представници грађана, јер нису бирани непосредно на изборима, већ су чиновници Владе која их поставља и мења својом одлуком и коју једино могу представљати.

Људи које је Влада данас позвала су недавно именовани начелници из редова Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије који у Београд и у Владу Србије долазе по своје мишљење, како би спроводили партијске налоге уместо да штите Устав и интересе Србије и српског народа“, истакао је Михајловић.

У наставку погледајте видео изјаву представника Срба јужно од Ибра

СРБИН.ИНФО