Тачијев плаћеник Ранђел Нојкић прозива Србе са севера КиМ

randjel nojkicЛицемерни су лидери Срба са севера Косова који легализују објекте у институцијама Приштине, а говоре како је бриселски споразум лош за Србе, сматра председник одбора СПО на Косову Ранђел Нојкић.

– Многи објекти државни Републике Србије и друштвени објекти су легализовани, приватизовани преко агенције не у Београду него Приштини. Те бенефиције које имају Срби са југа, те исте користе и Срби са севера. Али оно што њима одговара то је легитимно…сетити се Инсајдера, које су то фирме и који су то рођаци који су своје фирме легализовали у косовском систему. Звонко Веселиновић је највише имао јузно од Ибра…И нико га није критиковао…е то је лицемерно“, каже Ранђел Нојкић и додаје да не мисле сви Срби онако како мисле њихови лидери. Али са друге стране нико не плаћа рачуне за струју, а прехрамбени производи су јефтинији.

На тај начин лидери одржавају мир, и говоре да ће сада са применом споразума да престану да се финансирају институције на Косово, што неће бити случај, каже Нојкић. Он наводи да су гашене српске институје и током претходне владе.

„Људи са севера су покушали да манипулишу људима са југа, говорили су како ће се укинути здравство итд…и сада ће Срби јужно од Ибра да питају какве ће дипломе имати Срби јузно и северно од Ибра. Ако добију задовољавајуце одговоре, наравно да неће подржати оно што траже Срби са севера“, сматра Нојкић, који верује да ће данашњи састанак у Влади представника косовских округа дати неке резултате, ако ништа допринеће отопљавању односа.

„Не смета бриселски споразум ни Србима са севера иако причају и дижу прашину. Тамо сви Срби примају косовске пензије преко…не критикујем ја те људе. Критикујем лицемерство. И покушај манипулације“, каже Нојкић.

Б92