Нападнути активисти ЗА “Кров над главом” у Новом Саду!

nikobezdoma

Дана 6.7.2019.  између 18:30 и 19:00 часова испред Филозофског факултета у Новом Саду наши активисти, студенти, Марко Ђелевић и Михајло Николић мучки су нападнути металним шипкама и боксерима од стране двојице непознатих маскираних нападача, наочиглед бројних пролазника.

Наша два члана су у поподневним часовима била на протесту против сече дрвећа и за очување паркића на углу Стражиловске и Максима Горког након чега су се упутили ка Филозофском факултету. Пролазећи кроз кампус они су приметили два сумњиво обучена лица (носили су качкете и имали су комплетно црне тренерке, закопчане до краја, иако је напољу било преко 30 степени) како их посматрају стојећи поред излепљених плаката “Српске деснице”. Након тога нападачи су почели да их прате до зграде факултета. Након што су Михајло и Марко изашли из факултета и упутили се кући, у непосредној близини факултета, нападачи су им притрчали и без речи су почели да их ударају шипкама и боксерима по глави. У питању су била старија лица између 35 и 40 година. Том приликом, док су се бранили од удараца, Марку је на два места боксером разбијена глава а такође има и повреде на рукама и леђима, док је Михјалу сломљен зуб, напукла му је аркада и има неколико већих хематома по целом лицу. Исти нападачи су, како незванично сазнајемо, примећени како у кампусу лепе плакате „Српске деснице“.

Свима је познато да је „Српска десница“ подружница Српске напредне странке и режима, која за њих обавља прљаве послове. Овим нападом на најбољи начин се разоткрива прљава улога разноразних десничарских организација које под директном контролом Српске напредне странке и режима служе за обрачун са неистомишљеницима и људима који се боре за боље и праведније друштво. Овај напад је добар пример шта нам доноси повећање репресије и решеност државе да криминализује солидарне грађане доношењем новог закона о извршењу и обезбеђењу. Крваве главе наших активиста најбољи су доказ неопходности борбе против оних који профит и моћ стављају испред живота свих нас. Подсећамо да су наши чланови Марко и Михајло данас учествовали у одбрани породице Нинић од исељења из јединог крова над главом. Овакви напади на наше чланове и нашу организацију, као и било какви нови закони и криминализација солидарности неће нас спречити да се боримо за право сваког човека да има кров над главом.

Извор:
ЗА КРОВ НАД ГЛАВОМ