Начелници косовских округа у Влади о бриселском споразуму

veleizdajnicka vlada srbijeКОСОВСКА МИТРОВИЦА – Начелници пет косовских округа разговараће данас у Београду са представницима Владе Србије о бриселском споразуму, најавио је начелник Призренског округа Јовица Будурић.

Он је Танјугу рекао да је састанак заказан за 13 часова у Влади Србије и да ће тема бити брислески споразум који је парафиран 19. априла између Београда и Приштине. Будурић није могаао да прецизира са киме ће од представника Владе Србије разговарати начелници пет косовских округа.
Начелник Косовског округа Владета Костић у изјави Танјугу, такође, је потврдио да ће састанак бити одржан сутра.

Састанку ће, поред ове двојице начелника округа, присуствовати и начелници Косовксо-митровачког округа Раденко Недељковић, начелница Пећког округа Винка Радосављевић и начелник Косовско-поморавског Срђан Митровић.

Претходни састанак представника Срба са севера Косова који је имао за циљ постизање сагласности око примене бриселског споразума одржан је 30. априла у Беогаду и тада није постигнут договор јер се косовоски Срби противе његовој примени.

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић раније данас је изјавио да ће са представницима Срба са Косова, и оних јужно од Ибра, разговарати у уторак или среду и најавио да ће 12. маја отићи на север Косова и Метохије како би у директном разговору Србима објаснио појединости бриселског споразума.

ТАНЈУГ / СРБИ НА ОКУП