Вучић планира да посети Лепосавић 12. маја. Зашто?

vucic izdajnik po zadatku Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић најавио је посету КиМ за 12. мај ове године. Зашто је изабрао баш овај датум и зашто ће то бити Лепосавић, најсевернија српска општина на КиМ?

Први разлог јесте да је тога дана храмовна и градска слава у Лепосавићу, Свети Василије Острошки и Тврдошки и тога дана народ из ових крајева традиционално посећује саборни храм у Лепосавићу. То је идеална прилика да се господин Вучић појави тада на том месту заједно са узурпатором трона епархије рашко-призренске Теодосијем и покаже јединство Цркве и државе по питању интеграције у нелегалне шиптарске институције. Да подсетимо да су представници узурпаторске управе епархије рашко-призренске први узели документа квазидржаве Косово, примају у манастире широм Косова и Метохије ратне злочинце итд, итд. Зашто је одабран овај тренутак? Врло једноставно. Народ који ће бити присутан на Литургији процењује се да неће изазивати никакве инциденте. То је идеална прилика да медији забележе добродошлицу од стране народа са КиМ господину Александру Вучићу и уједно пруже подршку његовој политици за примену бриселског споразума.

Као друго, у општини Лепосавић на власти је Српска Напредна Странка, која ће по партијској логици морати да припреми леп дочек председнику своје странке. Када кажемо леп дочек, мислимо да ће људи који се позивају да дочекају господина Вучића вероватно бити само чланови његове странке и „народ по радној обавези“. Да додамо да су припадници жандармерије у цивилу већ пристигли у Лепосавић и да раде „процену“ ризика доласка господина Вучића на КиМ, конкретно у Лепосавић. Наравно да ће их бити пуно и да ће бити свуда распоређени и да се процењује да ће тако најтеже доћи до инцидента. Није искључено да ће бити укључени и КФОР и ЕУЛЕКС и КПС у обезбеђивању читавог догађаја. Сетимо се да је ратни злочинац Тачи подржао долазак Вучића на север КиМ, иако су се у Бриселу „љуто замерили“, како су медији пренели изјаве других чланова делегације из Брисела.

Ово су  технички аспекти процене његове посете, наравно хипотетички, али ипак засновани на информацијама са терена. Ми се надамо да до ове посете неће доћи, јер са оним који издаје српске националне интересе ми Срби са КиМ не желимо да се виђамо. Они који морају да се са њима састају и разговарају, нека иду за Београд. Народ је на последњем Сабору Срба у Косовској Митровици рекао шта мисли о бриселском споразуму, те стога нам није потребно да нас неки нови Бранковићи обилазе и убеђују да је за нас најбоље да се закачимо на шиптарску квазидржаву, а да се одвојимо од своје матице и да стварамо фикцију да су сада институционалне везе са Србијом јаче. Опростите, али то би била и издаја своје савести, поред издаје својих предака и својих потомака.

Уредништво „СРБИ НА ОКУП“