Бивши плаћеник за „Гардијан“: Намерно смо ширили сиду, циљ истребљење црнаца

crnci

Један бивши „плаћеник“ признао је за британски „Гардијан“ да су црни Јужноафриканци намерно заражени вирусом ХИВ-а, како би белци постали већина.

Према речима тог плаћеника, постојао је читав тим таквих људи који су се у Јужној Африци представљали као лекари, који су потом заразили црне Јужноафриканце ХИВ-ом. Циљ је био уништили црну расу, да буи белци били већина.

Јужноафричка Република сада има једну од најгорих епидемија ХИВ-а на свету, са 7,1 милиона људи, или нешто мање од 19 одсто становништва, који живе с тим вирусом. Црно становништво у Јужној Африци несразмерно је захваћено том болешћу, преноси хрватски портал „Дневно“ писање „Гардијана“.

Тврдње да су бели плаћеници активно ширили сиду по јужној Африци осамдесетих и деведесетих година прошлог века објављене су у документарцу „Цолд Цасе Хаммарскјолд“, који је ове године премијерно приказан на филмском фестивалу „Санденс“, наводи Спутњик.

Те тврдње изнео је Александер Џонс, који је годинама радио као обавештајни агент у Јужноафричком институту за поморска истраживања (САИМР), пре три деценије, када је организовао државне ударе и друга насиља широм Африке.

Џонс тврди да је вођа САИМР-а Кит Максвел имао „расистичку, апокалиптичну опседнутост ХИВ-ом, односно сидом“, а група је имала намеру да створи белу већину међу становништвом у Јужној Африци и суседним земљама, тако то ће избрисати црну расу.

Кит Максвел се наводно представљао као лекар док је водио клинике у сиромашним, углавном црначким четвртима у подручју Јоханесбурга, што му је дало могућност да спроведе своје убилачке експерименте.

Кит Максвел је писао о „куги“ за коју се надао да ће уништити црну популацију, зацементирати владавину белаца и вратити конзервативне верске обичаје, показују документа на која се позивају творци документарца.

Знак на ординацији доктора Максвел још виси испред канцеларије у граду Путфонтејну где се мештани сећају поштованог човека који је дословце имао монопол на здравствене услуге у том подручју. Они су казали да је он нудио „чудне третмане“, укључујући стављање пацијената у „цеви“, за које је рекао да су му допустили да види унутар њихових тела. Такође, давао је „лажне ињекције“, рекао је Ибрахим Каролиа, који је водио трговину преко пута.

Према тврдњама мештана, „лажни“ доктор у кавности се представљао као сасвим добронамеран, против геноцида, а јавно се наводно залаго за откривање лека против ХИВ-а.

Међутим, Клод Њубери, лекар који је познавао Максвела потврдио је да он није имао медицинске квалификације.

Извор:
Б92