Зукорлић формирао штаб за одбрану Исламске заједнице

muftija-muamer-zukorlicНОВИ ПАЗАР – Мешихат Исламске заједнице у Србији којом руководи главни муфтија Муамер Зукорлић одржао је данас ванредну седницу на којој је, како је саопштено, формиран “Штаб за одбрану Исламске заједнице”.

Ова одлука је, како се наводи, донета на основу информација да су у току “опсежне припреме за нови напад на уставни поредак Исламске заједнице у Србији по истом моделу који се догодио 2007. године”.

Одлучено је и да се вишечлана делегација Исламске заједнице упути у Сарајево како би реис ул улему Исламске заједнице у БиХ Хусеина Кавазовића информисала о актуелном стању у Исламској заједници у Србији.

Наводи се да је реч о прикупљању потписа са наводном намером помирења и успостављања јединства Исламске заједнице којим се заправо жели изманипулисати што већи број запослених у тој верској заједници тако што би њихови потописи били употребљени за покушај неуставног преузимања Исламске заједнице.

“Мешихат је такође констатовао да је медијско-политичка хајка на муфтију Муамер Зукорлића и његове сараднике имала за циљ припремање терена за регрутовање што већег броја људи међу запосленима и припадницима Исламске заједнице ради будућих антиуставних поступака и активности”, наводи се у саопштењу.

Седмочланим Штабом за одбрану Исламске заједнице руководиће потпредсједник Мешихата и директор Медресе Решад Плојовић.
Улога Штаба биће, како се наводи, предузимање свих потребних активности и потеза у циљу очувања уставног поретка и нормалног амбијента за функционисање органа и установа Исламске заједнице.

Мешихат је позвао улему, активисте и вернике (џематлије) да се јаве Штабу за одбрану Исламске заједнице ради упутстава о даљим активностима.
„Као и 2007. уверени смо да ћемо и овај пут одбранити Исламску заједницу. Свесни смо да је ово цена наше одлучности да смо и немирној слободи дали предност над мирним ропством, те да остајемо доследни очувању пуне аутономности Исламске заједнице“, изјавио је након седнице мешихата муфтија Зукорлић, наводи се у саопштењу.

Односи у Исламској заједници у Србији били су у центру пажње јавности након што је Зукорлић наводно претукао имама Бекира Макића који је један од заговорника формирања “јединштвене исламске заједнице”.

ТАНЈУГ