Обрадовић (Двери): Упад Росу на север директан договор Вучића и Тачија

obradovic

Председник Двери Бошко Обрадовић оценио је данас да су догађаји на северу Косова и акција тамошње полиције последица директног договора српског и косовског председника Александра Вучића и Хашима Тачија, како би се створили услови да се спроведе идеја о разграничењу и признавању независности Косова.

На конференцији за новинаре у Скупштини Србије, Обрадовић је рекао да су сви ти догађаји део „лоше режиране представе“ и да су једини инциденти настали када је ненаоружани српски народ покушао да се самоиницијативно супротстави доласку косовске полиције.

„До доласка Александра Вучића на власт Росу (специјална косовска полиција) није смела да крочи ногом на север Косова. Од његовог доласка и потписивања антиуставних бриселских споразума, Росу улази нормално и ради шта хоће. То је најбоља слика власти Александра Вучића“, рекао је Обрадовић и упитао председника због чега није испунио своје обећање да ће војно интервенисати ако косовска полиција још једном упадне на север.

Он је оценио да је Вучић највећи шарлатан српске политике у последњих 30 година и најгори преговарач у српској дипломатији.

„Нема ниједне победе у седам година његове власти, само пораза у свему што је радио. Он је политички слепац. И данас он седи и ћути и не сме да пошаље снаге безбедности“, рекао је Обрадовић и додао да је седница парламента само једна „психо драма“ која представља припрему за капитулацију и поделу Косова.

Он је позвао српске власти да наложе Српској листи да напусти све институције Косова, али и да се одрекне поштовања свих одредби Бриселског споразума, прогласи окупацију на делу своје територије, затражи повратак разговора о Косову у окриље Савета безбедности УН, хитну седницу Савета безбедности о Косову и да затражи долазак руске војне мисије.

Обрадовић је рекао да Вучић неће дозволити да се данашња седница заврши доношењем неке резолуције, јер има план да призна независност Косова и не жели да га у томе спречи било каква резолуција која би морала да се ослони на Резолуцију 1244 и Устав Србије.

Лидер Двери је такође протестовао што ниједна телевизија са националном покривеношћу није приказала снимак ситуације у којој телохранитељ Војислава Шешеља аутомобилом у понедељак изгурава посланике Двери испред парламента и бејзбол палицом удара Југослава Кипријановића али и због тога што присутни припадници полиције нису на то реаговали већ су га пустили да се врати у ауто и оде са места догађаја.

Крај конференције за новинаре обележио је и вербални сукоб Обрадовића са посланицима Српске напредне странке Драганом Шормазом и Владимиром Ђукановићем који су му добацивали да је британски агент и олош, док им је он узвратио да су НАТО лобисти и издајници и упитао их због чега се залажу за улазак Србије у НАТО када тај савез не жели да заштити Србе на Косову.

Извор:
БЕТА