Инцидент испред скупштине, Шешељев аутомобил изгурао посланике Двери, возач бејзбол палицом ударио Југослава Кипријановића; Шешељ од свог возача тражио да их згази

Испред Скупштине Србије је, пре почетка седнице, дошло до инцидента када је возило са председником СРС Војиславом Шешељем изгурало посланике Двери који су испред парламента дошли да сачекају председника Србије Александра Вучића. Шешељев возач је бејзбол палицом ударио члана Председништва Двери Југослава Кипријановића.

Како преноси репортер Бете, Шешељев аутомобил је „изгурао“ посланике Двери и њихов транспарент на којем је писало „Данас издаја – сутра робија“, а након што се аутомобил зауставио Шешељ је изашао и вређао лидера Двери Бошка Обрадовића, а од свог возача је тражио да их згази аутомобилом.

Човек који је ишао са Шешељем гурао је посланике Двери, а мало је недостајало да дође и до инцидента са обезбеђењем парламента који су покушали да смире ситуацију.

Убрзо су испред скупштине изашли и посланици СРС који су звали посланике Двери на обрачун а ту се појавио и председник Удружења породица киднапованих и убијених на Косову Симо Спасић који је, такође, вређао опозиционе посланике који су чекали Вучића.

Након што је Вучић стигао у парламент, посланици Двери су му викали „издаја, издаја“, док су посланице Српске напредне странке направиле живи зид између њега и опозиције.

Обрадовић: Вучић послао политичког оца и жене да га бране

Председник Двери Бошко Обрадовић оптужио је председника Србије Александра Вучића да се понео као кукавица приликом доласка у парламент јер је „послао жене и свог политичког оца“ (Војислава Шешеља) да га бране и праве инциденте.

„Шешељ је од свог возача тражио да нас прегази али нама је важно да смо успели да покажемо транспарент“, рекао је Обрадовић новинарима након инцидента.

Обрадовић је додао да је Вучића само хтео да пита када ће изаћи на телевизијски дуел некоме из опозиције.

Нападнути члан Двери: Шешељеви и напредњачки батинаши знају само да насрћу

Члан Председништва Двери Југослав Кипријановић, кога возач Војислава Шешеља ударио бејзбол палицом, каже за Н1 да је задобио ударац у пределу кука и стомака, али да је скочио низ степенице и тиме избегао сву силину замаха бејзбол палицом.

Он каже да обезбеђење није реаговало, али да ће против нападача поднети кривичну пријаву.

„Очигледно је да батинаши у стилу Војислава Шешеља и на крају крајева у истом стилу и напредњачки, пошто су од истога оца настали, не познају другачији начин обрачуна са политичким неистомишљеницима осим да насрћу физички. Овом насиљу које врши СНС у прећутном договору са Шешељем и њиховом пожељном опозицијом, напросто томе мора доћи крај. И свакако ће уследити пријава“, рекао је Кипријановић за Н1.

Двери испред Скупштине чекале Вучића с транспарентом „Данас издаја, сутра робија“

Председник Двери Бошко Обрадовић и неколико посланика тог покрета окупило се испред улаза у Скупштину Србије, непосредно пред почетак седнице парламента о Косову, како би сачекали долазак председника Александра Вучића.

Скупштина Србије од 16 часова на посебној седници разматра извештај о Косову и Метохији. Уводна реч и извештај  припада председнику Србије Александру Вучићу. На почетку говора је поменуо „и поједине“ који су, како је навео, покушали да га спрече да уђе у Скупштину, али је то оценио као слаб покушај, „па није желео да му придаје пажњу“.

Седници присуствују и премијерка Ана Брнабић, чланови Владе и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, а своје учешће најавили су и представници Српске листе са Косова.

Део опозиције, који иначе бојкотује рад парламента, најавио је да неће доћи на ову седницу.

Извор: Н1, Бета