Србија не одустаје од примене бриселске издаје

djuric selakovic izdajnicki podmladakБРИСЕЛ – Преговарачки тимови Београда и Приштине састаће се сутра у Бриселу како би још једном покушали да постигну договор о примени споразума о нормализацији односа Србије и Косова који је парафиран прошлог месеца, саопштено је из седишта Европске уније.

„Очекујемо да тимови сутра пре подне наставе разговоре“, рекла је новинарима Маја Коцијанчић, портпарол шефице европске дипломатије Кетрин Ештон.

Београдски тим ће, као и прошлог пута предводити саветник председника Србије Марко Ђурић, а приштинску заменик нелегалног премијера Хајредин Кучи, док ће Комисију током разговора представљати директор за проширење Фернандо Ђентилини.

Прва рунда разговора тимова за имплементацију је пре две недеље завршена без договора о плану примене споразума кога су 19. априла у Бриселу парафирали председник владе Србије Ивица Дачић и ратни злочинац Хашим Тачи.

Први потпредседник владе Србије Александар Вучић изјавио је јуче да је приштинска страна том приликом покушала да наметне решења која нису део споразума, као и да ће Београд строго водити рачуна да се примени само оно што је предвиђено у парафираном документу.

ТАНЈУГ / СРБИ НА ОКУП