На основу чега су амбасадори земаља Квинте и других земаља у Приштини ?

c35ba-zoranvlaskovic-lid

Аутор: Зоран Влашковић

Амбасадори у Приштини највећи злотвори застрашивања Срба и демократије

Амбасадори земаља Квинте у Приштини : Француске, Немачке, Италије, Уједињеног Краљевства и Сједињених Америчких Држава, али и сви други, су својим присуством у Приштини, погазили Хелсиншки споразум од 1. августа 1975. године,   пљунули  су сва начела ОЕБС- а која се  заснивају на 10 тачака Хелсиншког споразума, овде су, непоштујући и газећи Повељу ОУН,  Бадинтерову комисију,  пљујући Р – 1244 из 1999. године, непоштујући  Устав  суверене државе Србије……

Значи, правним насиљем  су дошли у Приштини. И свима њима је јасно да су овде на основу фашизма.  На свим светским универзитетима се учи да је : Насиље, било да је правно или физичко ( када су у питању амбасадори у Приштини оба су у питању’’институционализовано  оруђе у вођењу спољне и унутрашње политике код фашизма’’.

Нико од ових амбасадора до сада није желео да одговори  на који су начин дошли у Приштини  као и на бројна  друга питања Срба и Србије .

Хелсиншким договором од 1. августа 1975. године  је призната неповредивост граница након Другог свјетског рата у Европи, а 35 држава потписница се обавезало да ће поштовати људска права и темељне слободе те да ће сарађивати на економским, научним, хуманитарном и другим подручјима.

Такође, пристигли амбасадори у Приштини  погазили су и сва начела ОЕБС –а која се заснивају на 10 тачака Хелсиншког споразума.

Стручњаци изражавају озбиљну забринутост да присуство амбасадора у Приштини  противречи  најдиректније међународном праву.

Повеља УН забрањује „претњу или употребу силе против територијалног интегритета или политичке независности било које државе“ но, у случају Косова   земље Квинте и друге које су признале Косово, погазили су све одредбе Повеље ОУН, највише правне организације у свету.

Србија је у чланство ОУН примљена као посебна држава  у АВНОЈ – евским границама и то по америчкој препоруци. Чак је Стејт депертмент званично захтевао од Србије  да она у свом писменом захтеву за пријем  у ОУН нагласи да  Уједињеним нацијама приступа у АВНОЈ- евским границама, по препоруции Бандитерове комисије.

Бадинтерова комисија је 1991. gодине  поставила  као основ за осамостаљење  југословенских република , принцим авнојевских унутрашњих граница.

 Србиja од света  захтева неприкосновено поштовање Устава Републике Србије (усвојеног 2006. год.) издвајајући део преамбуле да је ,,Покрајина Косово и Метохија саставни део територије Србије“ и члан 8. који гласи да је ,,територија Републике Србије јединствена и недељива“.

Земље  које су признале Косово погазиле  су и  специјизовану одредбу ОУН СБ, Резолуцију 1244 која је важећа за Косово и Метохију и која каже да је Косово под суверенитетом државе Србије.

Амбасадори земаља Квинте у Приштини су  данас највећи непријатељи демократије и истински логисти албанског тероризма и фашизма.

Више од две деценије  земље Квинте и њени амбасадори у Приштини подржавају  албанске терористе на власти, уз то и без икакве школе Тачија, Харадинаја, Весељија…. и са њима  граде, сигурно не пут  за ону Европу која је тековина људских права.

Амбасадори земаља Квинте никада нису до сада  позвали да се врати 245.000 протераних Срба и неалбанаца  на Косово и Метохију?

Амбасадори земаља Квинте никада нисту покушали да створе неки мултиетнички град на Космету, јужно од Ибра ?

Амбасадори земаља Квинте ћуте о 390 албанских терориста у Сирији и Ираку? Тамо их је 79 погинуло до 15. маја  2019. године?

Амбасадори земаља Квинте у Приштини  су данас  раме под раме са албанским терористичким организацијама, јер 10 албанских организација на југу Србије , Македонији и на Косову су званично   на листи терористичких организација одлуком Стејт Департмента? Опште и са УЧК, коју је Џорџ Буш Указом бр. 452 и прокламацијом  13219 од 26. јуна 2001. године  ставио на црној листи терористичких организација?

Амбасадори земаља Квинте ћуте а подржавју албанске екстремисте  који су после 1999. године порушили  и у потпуности уништили више од 10.000 споменика на српским гробљима и то  по фашистишком хитлеровом сценарију из ‘’ Мајн камфпа”  у којој се каже између осталог – “ Кад једном народу уништите споменике тог народа неће бити ту у другом колену. “?

Амбасадори земаља Квинте  у Приштини ћуте о томе,  а знају, да су Албанци на Косову и Метохији срушили и запалили 155 српских цркава и манастира а   13 цркава су у потпуности уклонили са лица земље ?

Амасадори земаља Квинте никада нису ни покушали да  на власт у Приштини доведу писмене, школоване  људе већ су упорни са терористима  на власти  са којима  највише опште?

Амбасадори земаља Квинте никада нису покушали да заштитите заједницу Горанаца којој не дозвољавају ни општину по законима Приштине ? Ћуте о њиховом прогону из Драгаша и Горе  а знају да их је у Драгашу до 1999. године било 95 одсто а данас  је ту 95 одсто Албанаца ?  Зашто прогоните Горанце?

Амбасадори земаља Квинте  не омогућавају  враћање 4000 Срба, 4000 Бошњака и 6000 Рома у јужни део Косовске Митровице одакле су протерани 1999. године ?

Амбасадори земаља Квинте  не објашњавају  свету да се  данас, поред  њих  у Приштини, 24 српских цркава и манастира  као и других споменика културе на Космету  чува оружјем од Албанаца ?

Чувају се господо амбасадори из Квинте од вас, од вас  који сте рушитељи демократије,  рушитељи оне Европе која је тековина људских права,  а који сте данас највећи лобисти фашизма и тероризма у Европи.