Вучић: Имамо бројне механизме да натерамо Србе да прихвате споразум (видео)

izdajnik vucic u akcijiЗУЦЕ – Вицепремијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да Србија има бројне мехнизме за имплементацију бриселског споразума, али да то жели да ради у договору са легитимним представницима Срба са Косова и Метохије.

„Држава не жели да показује ни силу ни моћ, не зато што није јака, напротив, зато што је јака и зато што они који је воде су много јачи од оних који јој се супротстављају. Зато пружамо руку и желимо да разговарамо, а не да се силимо и изговарамо тешке, ружне речи као што неки од њих изговарају“, рекао је Вучић након посете 250. ракетној бригади у селу Зуце крај Београда.

Први потпредседник владе је указао да се сваки дан чују оптужбе како би многи боље решили проблем Косова од актуелне власти, али да би, они који то мисле, пристајали и на лошије споразуме.
„Гледам сваки дан утркивање у оптужбама како би многи то решили боље, како то боље знају и како је неко радио против своје земље. Све те који тако мисле, волео бих да видим. Пристајали би, верујте ми, на 10 пута лошије споразуме или би земљу водили у пакао“, казао је Вучић.

Он је рекао да ако неко мисли да може боље или да је требало другачије да се уради, онда то можемо проверити.
„Али када смо понудили да проверимо, онда су рекли немојте да проверавамо. Не знам више шта треба да урадимо, ваљда су се изненадили када сам рекао хајде да идемо на референдум“, навео је Вучић.

Разговараћемо и са Србима јужно од Ибра, поручио је он, али и објаснио да ту има проблема легалности и легитимитета, јер у неким општинама има и по три-четири руководства. Међутим, напоменуо је Вучић, без обзира на то, и са њима ће се разговарати.
„Моја намера је да посетим пре свега север Косова и Метохије, али и многа места јужно од Ибра. Желим да разговарам са нашим народом, тамо идем због нашег народа, поносан на начин на који смо се борили за своју земљу и интересе свог народа“, казао је Вучић.

Линк ка видео изјави

ТАНЈУГ