Салвини очитао лекцију из патриотизма: ЕУ приоритет банкари и мигранти, мени Италијани!

Матео Салвини (фото: in4s.net)

Бивши италијански премијер и садашњи министар унутрашњих послова Матео Салвини очитао је праву лекцију из патриотизма представницима Европског парламента, нагласивши да ће њему увијек приоритет представљати Италијани.

Он је упозорио да је Европска унија поставила погрешне приоритете и да не чини ништа да заустави насиље које је у Европу дошло са мигрантима. Министар је нагласио да се уопште не ради о ратним избјеглицама, како се то обично потцртава, већ о веома опасним људима.

„Забринут сам прије свега као отац и италијански грађанин. Чујем овдје се траже захтјеви да се прими још миграната, или Хрватска тражи да добије евро и уђе у зону шенгена“, казао је Салвини а затим упозорио на оно што сматра да су прави проблеми ЕУ:

Будите опрезни! У Италију је претходних година ушло 600.000 лажних миграната, и то не избјеглица из рата, јер њих шаљу кући.

У само једној години страни грађани су починили 250.000 криминалних радњи, од којих су 55 одсто биле пљачке, 51 одсто експолатација путем проституције, 45 одсто изнуде, 40 одсто силовања – 1500 силовања у једној години!

А шта чини Европа? Не чини ништа! Она уводи ‘климатског мигранта’ ако да већ нисмо имали довољно проблема“, напоменуо је Салвини.

Критиковао је погрешне циљеве ЕУ, као што је проширење, умјесто да се бори са горућим питањима њених грађана.

„Диктатор Ердоган, који жели да његова Турска постане чланица ЕУ, не признаје  геноцид на 1,5 милиона Јермена, што представља први холокауст у историји“, казао је он и користећи метафору позајмљену из спорта, нагласио:

„Срамим се да овакав човјек може бити добродошао у државу као што је моја, са свим почастима, и да неко мисли да би Турска може постати ЕУ чланица докле год нема убијених из ‘Прве лиге’ и из ‘Друге лиге’, а у Другој лиги су убијени Јермени, или Италијани у Истри и Далмацији које су убили Титови партизани а које је свако заборавио“.

Главни проблем Европе је незапосленост, а не примање још миграната

„У Европи данас има 30 милиона незапослених од којих 3 милиона у Италији. Италија има 5 милиона сиромашних а чак је 3 милиона они који су експлоатисани нелегалним пословима.

А Јункерова Европа помаже великим и масакрира мале!

Говорим у име нас малих, који желимо да заштитимо нашу пољопривреду, пиринач, уље, млијеко, пшеницу, рибу, наш начин живота.

Проблем није популизам, национализам, ксеновофобија, расизам. Највећи проблем је исламски тероризам и незапосленост.

Некога је страх од Италијана, од избора, од нашег гласа. Ако се бојите слободних избора то значи да је ЕУ Титаник који тоне“, упозорио је Салвини и поручио:

„Или ће се Европа промијенити, или ће је грађани промијенити!

За некога првенство имају банкари, мултинационалне компаније и мигранти, али за мене и моју Сјеверну лигу на првом мјесту су Италијани!“

Извор: in4s.net