Огласио се професор који је ошамарио ученицу: Хистерично је викала, ударио сам је у стању неурачунљивости

skola_Igor-Pavicevic-1

Професор физике који је јуче ошамарио две ученицу у Седмој београдској гимназији послао је писмо редакцији Телеграфа у којем објашањава шта се догодило.

Професор је затражио отказ из личних разлога, преноси ТВ Прва.

Преносимо његово писмо:

“Овим путем желим да одговорим на бесомучне лажи које су писане о мени у претходна 24 сата. Као професор и педагог осећам моралну обавезу да одбраним свој углед и достојанство које ми је овим случајем нарушено.

Дана 18.04.2019. године за време трећег часа на којем је рађена анализа контролног задатка, ученица Ј.К. је била незадовољна својом оценом коју је добила, у питању је оцена један. За двојку је било потребно да се има 45 поена, а она је имала 30 ( као доказ прилажем Вам слику теста).

Своје незадовољство изражавала је кроз хистеричну вику, те сам је опоменуо рекавши да не може тако да се понаша, након чега је ученица села на клупу и окренула ми леђа. На моја упозорења, она је одговарала са “Нисте Ви никакав човек ни ауторитет када ја овако могу да седим и не можеш ми ништа”.

Следи да сам ученицу упутио на разговор код директора, на шта ми се дете унело у фацу и рекло “Ајде избаци ме ако можес” и уштивнуши ме, онда се окренула тако да ме је киком ударила по очима.

У том тренутку, у стању неурачуњљивости, за шта имам доказ од психијатра, ја сам је ошамарио, те је убрзо ученик П.П. устао и три пута ме ударио у главу. Због његових удараца лекари су константовали да је траума претрпљена и ставили ми крагну.

Да бих себе и своју професију заштитио од оваквих гнусних лажи и манипулације одлучио сам да против Ј.К. и П.П поднесем кривичну пријаву и тиме ћу у кривичном поступку доказати своју невиност, као и да је моје делање путем шамара било последица нужне одбране која се десила у стању неурачунљивости.”

Професор је прекршио члан 111. и 112. Закона о основама система образовања и васпитања којим је забрањено физичко, психичко, социјално, сексуално, дигитално и свако друго насиље, злостављање и занемаривање ученика, за шта су предвиђене новчана казна, удаљење са рада или престанак радног односа.

Извор:
НЕДЕЉНИК