Чарлс Катер: This American stands with Serbs! (ВИДЕО)

Чарлс КетерАмерички блогер Чарлс Кетер

Чарлс Катер, познати амерички блогер, нашој јавности познат по томе што на различите начине већ годинама промовише Србију, огласио се поводом годишњице НАТО агресије на свом фејсбук профилу. У својој видео поруци, која је од јуче хит на друштвеним мрежама –  Катер ћути, и обраћа се путем неколико писаних порука у којима се као Американац дубоко извињава Србима због злочина које су у име Сједињених Држава српском народу починили Бил Клинтон, Медлин Олбрајт и остали ратни злочинци.

charles keteric,
Чарлс Кетерић – Американац, а Србин

„Певај Србијо, земљо јунака“

Катер поручује да би они морали да одговарају суду за ратне злочине, због убиства преко 2 500 невиних људи и наношења непроцјењиве материјалне штете. „Морамо наставити да се боримо за правду! Овај Американац стоји уз Србе! Воли вас, Чарлс“. Видео завршава његовим дубоким наклоном пред Србима као молбом за опроштај.

У видео поруци која на друштвеним мрежама достиже рекордан број гледаности, Американац носи мајицу са натписом „Србија“, док музичку подлогу чини пјесма „Певај Србијо, земљо јунака!“

Примјери чојства и јунаштва

Свједоци смо да Црна Гора данас биљежи дефицит у примјерима чојства и јунаштва. Па тако, за разлику од Чарлса Катера, поједине политичке странке у Црној Гори, нису се огласиле поводом 20 година од злочиначке НАТО агресије, а има и партија које се огласиле јесу али боље да нису. Амерички блогер, нигдје не наводи синтагму „жртве из прољећа 1999“ какву смо могли срести у саопштењу једне политичке партије, већ злочин и његове извршиоце назива правим именом. Због тога је примјер Чарлса Катера – заслужио своје мјесто у примјерима чојства и јунаштва.