СМРТ У ОЧЕВОМ ЗАГРЉАЈУ Марко је најмлађа жртва НАТО бомбардовања, погинуо 10 дана након рођендана

Marko SimiĆ

Дјетињство и живот двогодишњег Марка Симића несрећно су се завршили кобног 31. маја 1999. године када га је у наручју оца Владана усмртила НАТО бомба приликом бомбардовања стамбене зграде у Новом Пазару.
Овај малишан, испоставиће се, био је најмлађа жртва бомбардовања Југославије.

Рођаци породице Симић присјећали су се како је Марко само десетак дана прије погибије весело дувао свјећице на рођенданској торти, трчкарао око куће и играо се.

– Послије шетње градом, Владан и Марко су свратили до продавнице у тој згради када је почео напад. У тренутку када је пала бомба, Владан је Марка држао у наручју, покушавајући да га заштити, али су заједно настрадали – с кнедлом су говорили за Блицмалишанови рођаци ранијих година.
Марко би данас имао 22 године, вјероватно био трећа година факултета и живио живот достојан једног младог човјека, међутим, ушао је историју као најмађа особа која је страдала од “Милосрдног анђела”.

Породица настрадалог Марка и поједина удружења већ годинама предлажу да један од вртића у Новом Пазару понесе има по најмлађој жртви НАТО бомбардовања Југославије.

Подсјећања ради, у тренутку када се на ову стамбену зграду у Новом Пазару обрушила НАТО бомба живот је изгубило 11 цивила међу којима су били Марко и његов отац.

Извор: СРПСКА ИНФО