ПРОТЕСТ „РЕШЕЊЕ ИЛИ РАЗРЕШЕЊЕ“, четвртак 21. март 2019

slika CHF

Поштовани,

 

У четвртак 21. марта 2019. године, почеће протест грађана под слоганом « РЕШЕЊЕ ИЛИ РАЗРЕШЕЊЕ», због преваре у вези кредита индексираних у валути швајцарског франка.

Окупљање је испред Уставног суда у Београду, ул. Булевар краља Александра 15, тачно у 12 часова, након чега ће колона кренути до Кабинета председника Републике Србије, Андрићев венац бр. 1, ради званичног обавештавања о поднетом предлогу Закона о динаризацији свих кредита, као и Закона о забрани принудне продаје једине некретнине, имајући у виду да су основна права грађана Србије – право на живот и егзистенцију озбиљно угрожена незаконитим радом већине банака, те је потребна хитна заштита, као што је свима потребан и економски напредак који се са оваквим радом банкарског система у Србији, апсолутно не може остварити.

Даље одлазимо до Владе РС, којој предајемо захтеве за доношење Закона о динаризацији свих кредита и Закона о забрани принудне продаје једине некретнине, уз предлог текстова закона.

Протест ће се наставити испед зграде Врховог касационог судаи Апелационог суда,ул. Немањина 9, имајући у виду да су прошле 4 претешке године за кориснике кредита у којима су многи изгубили здравље,породице, домове, а велики број се иселио из Србије, јер је рата сада већа него плата и дуг након 10 година уредне отплате већи него на почетку, а судови реагују сувише неефикасно и конфузно, док извршитељи реагују брзо и одлучно, правећи од преварених  грађана социјалне случајеве и бескућнике.

Овога пута протест ће бити без разилажења, све док Врховни касациони суд не донесе јасан правни став о спорним кредитима, као што је то учинио по питању трошкова обраде кредита, када су банке то захтевале.

Наше стрпљење је одавно истекло, нећемо дозволити даље уништавање наших судбина и породица, хоћемо правду и то ОДМАХ!

Преговора нема. Уступака нема. Сви којима смо се обратили могу да нам одговоре само путем медија.

Позивамо све поштене грађане да подрже одбрану породице и дома. Позивамо све политичке партије којима је стало до живота и егзистенције својих грађана да подрже протест и доношење Закона о динаризацији и Закона о забрани принудне продаје једине некретнине.

Уколико председник РС,  Влада  РС и  судови  не буду решили овај проблем у разумном року од 5 дана, обзиром да су 4 године већ протекле, следи омасовљење и радикализација протеста, а захтеви ће бити замењени само једним – тражењем оставке и разрешења поменутих.

Позивамо све медије да пренесу овај наш позив на протест и да буду уз нас у току трајања протеста.

 

УПРАВНИ ОДБОР

ЦХФ СРБИЈА

 

Центар за заштиту корисника банкарски услуга „ЦХФ СРБИЈА“

Матични број: 28208227, ПИБ 109637901

Ул. Цара Лазара бр.5-7

е-маил:chfsrbija@gmail.com

www.chfsrbija.org