Опело и сахрана сестре Косаре Гавриловић

Дана 30. јануара, текуће године, на Новом гробљу у Београду, сахрањена је наша драга сестра Косара Гавриловић. Упокојила се после дуге и тешке болести 25. јануара, у  95. години живота. Опело сестри Косари служио је Његово Преосвештенство Хорепископ старорашки и лознички Г.Г. Николај уз саслужење Његовог Преосвештенства Хорепископа хвостанског и барајевског Г.Г. Наума и више свештенослужитеља Епархије.

Опелу је присуствовало монаштво епархије у егзилу, родбина и многобројни пријатељи покојнице. Након опела Владика Николај се пригодном беседом обратио присутном народу говорећи о усрдној служби сестре Косаре Богу и роду и о врлини сећања на смрт као учитељици живота.

Сестра Косара је после многотрудног и многоплодног хришћанског живота отпутовала у своју небеску отаџбину остављајући иза себе добар пример љубави према Богу и роду. Њен усрдни труд на мисионарском и милосрдном пољу Цркве, њена борба за чистоту вере и одржање традиционалних вредности српског народа остају у нашем сећању као светли примери вере, наде и љубави. Нека јој Господ узврати Својим небеским благом и животом у насељима праведних. Амин. Боже дај!

Вечан јој спомен!

Инфо служба