Протест пред амбасадом Србије, Подгорица, недјеља у 13 сати

poster novoСкуп подршке Србима на Косову и Метохији и протеста због споразума српских власти са Приштином, Српска листа органозоваће у недјељу, 28. априла  у Подгорици у 13 часова испред амбасаде Србије. Позивамо све грађане којима је добро Србије на срцу, да нам се придруже. Позивамо још једном и све политичке структуре у Црној Гори којима Срби дају гласове да макар у недјељу заборавимо на разлике и међусобна сукобљавања.

Слободни смо људи и искористићемо своје право да не климамо главом поступцима било које власти у Београду који наносе штету српским националним интересима. Немамо намјеру да се сукобљавамо са било ким у Србији и Црној Гори, али не можемо да будемо против свог народа на Косову и Метохији.

Када они који се боре за Србију на Космету и који тамо живе, кажу да је неки споразум добар, и ми ћемо га прихватити. Не разумијемо наше сународнике, са било ког простора, који су подједнако и без критике прихватали Милошевићу, Коштуничину и Тадићеву, колико и данас Николићеву политику, каква год она била, поготово политику према Космету и Србима у Црној Гори. То није фер према свом народу, то нас води у национални суноврат и ,,Београдски пашалук“.

Ми имамо свој став и вријеме ће показати да смо у праву, јер елементарно васпитање налаже борбу за интересе свог народа, не на било чију штету. Проћи ће и ово вријеме и упамтиће се ко је гдје био.

,,Душебрижници“ који се последњих дана баве шаптачким диверзијама поводом протеста СЛ и који су час Срби, час Црногорци, час Југословени, нека се опусте и одморе. Част свим Србима, Црногорцима и осталима који не спадају у поменуту категорију. Важан је сој, важнији него број. Још важније, Срби који су се одрекли заблуда и дуализама су живи, дишу још увијек и у Црној Гори. У томе нас не може спријечити Мишко Вуковић, колико и они који ћуте, а од њих се очекује да дигну глас, као Срби и људи.

Јер – Косово је Србија, било, јесте и биће. То ћемо саопштити мирно, достојанствено и цивилизовано. Осим ако смо ,,дисквалификовани“ наводном ,,бригом“ фрустрираних и политички учмалих појединаца и ако нам је у гријех ,,записано“ што волимо Призрен колико и Подгорицу, Бањалуку колико и Беране; и Херцег Нови колико и Нови Сад.

Добрило Дедеић, предсједник Српске листе

Подгорица, 25. април 2013