Протести у Подгорици поводом одлуке власти у Београду да признају Косово, најава

Srpska-lista-crna-goraСрпска листа организоваће у Подгорици, током викенда, пред амабасадом Србије, протесте поводом срамне одлуке владе у Београду да призна лажну државу Косово.
Српски народ у Црној Гори увијек је био, јесте и биће уз браћу на Косову и Метохији, уз најбоље у нашем роду који свједоче да је Србија једна и недјељива. Нема те силе која ће наметнути ,,косовску полицију“  и ,,правосудне органе Косова“ Србима који су више од двије деценије на бранику части и имена, крста часног и слободе златне.
Извињавам се у име оних који су се лажно представљали као представници Срба из Црне Горе, а који су долазили на српски Космет само ради тога да би убирали политичке поене и снимали спотове за изборне кампање у авнојевској Црној Гори, а данас подржавају марионетску власт у Београду.
Ви косметски Срби, Ви сте данас Србија, Ви с правом тражите да се сви ми који изнад свега волимо Српство и Србију, изјаснимо против срамне издаје београдског режима који покушава да Вас преда у руке албанским терористима.
Пред свима Вама, пред вјековима, пред нашим прецима и потомцима, позивам оне који се представљају као српски политички чиниоци у Београду, Бањалуци и Подгорици, да организујемо скупове подршке Вама који свједочите опстанак Отаџбине на распетом Косову и Метохији.
Посебно позивам странке које наводно говоре у име Срба у Подгорици да се окупимо пред амбасадом Србије у главном граду Црне Горе и кажемо да је Косово Србија, да је режим у Београду марионетски и да нема цијене коју нећемо платити за слободу најбољих међу нама који бране слободу од Косовске Митровице до задњег камена свете земље Србије. Данас су појединцима пречи предсједнички избори у несрећној Црној Гори и локални избори у Србији и Српској од највеће издаје у новијој српској историји.
Срби Црне Горе поручују Вучићу и Дачићу – срам вас било, издајници! Саборе српског народа на Косову и Метохији, све што је српско и што се није у ланце везало и превјерило у Црној Гори – уз Вас је!
Пуна подршка Сабору српског народа за оснивање Скупштине општина Аутономне покрајине Косова и Метохије. Живјела Србија!
Добрило Дедеић, предсједник Српске листе
Подгорица