Честитка Миодрагу Лекићу на изборној побједи, позив на протесте и предлог захтјева

Srpska listaСрпска листа вјерује да Миодраг Лекић говори истину када каже да је побједник и да је добио више гласова од Филипа Вујановића. Честитамо Лекићу и позивамо га да уозбиљи своје окружење и одбрани изборну побједу.

Искључиво они који директно раде за Мила Ђукановића, а налазе се у тзв. Изборном штабу Миодрага Лекића, спријечили су народ који је гласао против ДПС-а да у недјељу увече изађе на улице и прослави побједу. На сличан начин је продата велика побједа опозиције 2001. године и разбијена држава са Србијом, оне фаталне 2006. године када су Предраг Булатовић и Андрија Мандић саопштили да је референдум покраден, али нису имали петљу да позову ,,унионисте“ на улице. Већ након недјељу дана нико није ни поменуо ревизију референдумске одлуке, нити је било протеста о којима се вијећало неколико дана.

Пети је дан од када је Лекић остварио изборну побједу, а његови најближи сарадници не умију, или срачунато неће, да је одбране. Једина здрава иницијатива потекла је од Небојше Медојевића који је најавио бојкот парламента и демонстрације. Уколико се не деси тај почетни корак, биће јасно да ће Лекић без побједе остати захваљујући, не притиску ошамућеног ДПС-а, колико издаји из сопствених редова. Већ данас су неупоредиво мање шансе да се нешто уради него што су биле у недјељу увече када је Вујановић био најближи поразу.

Kao мање лош кандидат на предсједничким изборима, Миодраг Лекић треба да озваничи општи бојкот институција система, прије свега државне Скупштине и свих локалних парламената, у име гласача који су му дали повјерење, уколико поштује доказе о крађи. С обзиром да је највише гласова добио од Срба, на протестима први или паралелни ултиматум мора бити престанак националне дискриминације и слобода за српски језик, потпуно равноправно са захтјевима који су везани за неправилности током предсједничких избора.

Добрило Дедеић, предсједник Српске листе

Подгорица, 11. април 2013