УПОЗОРЕЊЕ ЛАВРОВА: “У Венецуелу нећете ући, војна интервенција за нас..“

(Сергеј Лавров) Фото: vostok.rs

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је у среду изјавио да се криза у Венецуели мора решити мирно и без спољног мешања.

Изјава Лаврова је дошла након Трампових претњи о могућој војној интервенцији против Венецуеле, што је изазвало њеног председника Николаса Мадура да позове на масовну војну вежбу.

“Важно је да истакнемо наш став о ситуацији у Венецуели,“ рекао је Лавров на конференцији за новинаре.

“Уједињени смо по питању потребе да се превазиђу постојеће разлике у земљи мирним путем, као што је шири национални дијалог без икаквог спољног притиска. Неприхватљиво је започети војну интервенцију за решавање унутрашњих послова ове земље.“

Председник Венецуеле је потврдио одлучност своје земље да се супротстави било каквој агресији од стране САД-а, у одговору на Трампове индикације о могућој употреби силе против ове земље.

“Венецуела се не може застрашити, господине Трамп!,“ рекао је Мадуро у понедељак, додајући да је наредио да војне вежбе великих размера започну касније овог месеца, како би се осигурала спремност оружаних снага Венецуеле за бране земљу.

Изјаве Лаврова су само наставак одлучности Кремља да не дозволи Америци да са трупама уђе у Венецуелу, што је још почетком овог месеца јасно речено дипломатским каналима америчком председнику Трампу.

*

Извор: ИСКРА