СРПСКА ЋЕ СЛАВИТИ СВОЈ ДАН: ПРИПРЕМЕ ЗА ПРОСЛАВУ 9. ЈАНУАРА -ДАНА РEПУБЛИКЕ СРПСКЕ (ВИДЕО)

Упркос жестоким размимоилажењима власти у Српској и опозиције, по питању Дана Републике влада јединствен став. Српска ће славити свој дан без обзира на одлуке Уставног суда БиХ, јер на то имамо право, поруке су српских политичара у протеклих неколико месеци.

Све је спремно за обележавање 25 година од настанка, а то показује и слика из главног града. Бањалука окићена је заставама Српске. Застве су постављене на централном градском тргу и дуж главних саобраћајница.

Као и претходних година, предвиђени су традиционални пријеми представника законодавних и извршних органа и институција Републике Српске, правосудних органа, представника Републике Српске у заједничким органима Босне и Херцеговине, представника верских заједница, културних и научних радника, представника борачких организација, спортиста, студената, награђених ученика и медија.

У оквиру обележавања Дана Републике Српске биће положени венци на споменике палим борцима Војске Републике Српске и борцима НОР-а, на Спомен костурницу, Споменику бањалучким бебама, као и полагање венаца на спомен-обележју бившег председника Републике Српске др Милана Јелића.

Свечана академија поводом Дана Републике Српске биће одржана 9. јануара у спортској дворани „Борик“. На обележавање Дана Републике Српске свој долазак је потврдио председник  Србије Томислав Николић  и више министара из Владе Србије.

 
Извор: Вести-Газета