Дрецун: Очекујем притисак Кетрин Ештон на српску делегацију

drecun izdajnikБЕОГРАД, 10. марта 2013. – Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун очекује да ће висока представница ЕУ Кетрин Ештон током састанка с државним врхом Србије у Бриселу извршити додатни притисак да Србија направи компромис.

„Очекујем да ће Кетрин Ештон изврштити додатни притисак на нашу делегацију да направи компромис који за нас није прихватљив, јер ми не можемо да идемо испод онога што смо дефинисали резолуцијом Народне скупштине и платформом коју је усвојила Влада“, изјавио је Дрецун за Радио Београд 1.

Такво решење, према његовом мишљењу, не би било ни одрживо ни законито, нити би га прихватио српски народ на Косову и Метохији. „Чак и кад би било постигнуто, то решење не би могло да се реализује у пракси“, казао је Дрецун.

Председник Србије Томислав Николић, премијер Ивица Дачић и први потпредседник Владе Александар Вучић отпутоваће сутра у Брисел, где ће се састати с Кетрин Ештон, како би се нашло решење за застој у преговорима у вези с формирањем заједнице српских општина на Косову.

БЕТА / СРБИ НА ОКУП