Скопље: Албанци опет каменовали полицајце (видео)

skoplje

Скопље – Два полицајца повређена су данас у Скопљу од каменица које су на њих бацали албански демонстранти. Учесници протеста, међу којима је било највише малолетника, каменовали су полицију која их је спречила да дођу до зграде Владе Македоније.

Након тога је уследила интервенција полиције, а демонстранти су се разбежали, саопштено је из македонског Министарства унутрашњих послова.

МУП је најавио да ће у наредном периоду радити на идентификацији стотињак учесника протеста, након чега ће против њих поднети пријаве.

Од протеста су се оградиле све албанске политичке партије у Македонији и тамошња исламска заједница. Они су, као и невладине организације и америчка амбасада, апеловали на младиће да не изазивају нереде.

У Скопљу су прво у петак, 1. марта, протестовали Македонци незадовољни именовањем бившег команданта тзв, Ослободилачке народне армије (ОНА) Талата Џаферија за министра одбране. Тада су се сукобили младићи македонске и албанске националности.

Албанци су наредног дана на то одговорили демонстрацијама, што је завршено насиљем испред зграде Владе, у коме је такође каменована полиција.

СРНА / СРБИ НА ОКУП