„Црногорски циркус“ од председничких избора

ranko-krivokapicПредседник СДП Ранко Кривокапић казао да неће гласати на председничким изборима и позвао своје бираче да 7. априла апстинирају или прецртају бирачки листић

ПОДГОРИЦА – Председник Социјалдемократске партије Ранко Кривокапић казао је у среду да неће гласати на председничким изборима и позвао своје бираче да 7. априла апстинирају или прецртају бирачки листић.

Он је навео да је СДП послао коначну поруку, да је Филип Вујановић неуставно кандидован, и да га не могу подржати и због тога “јер се супротстављао симболима достојанства државе”. Кривокапић је навео и да ниједан председнички кандидат нема подршку те партије, односно да Миодрага Лекића “не могу подржати из политичких разлога”.

Функционер ДПС Миодраг Вуковић није желео да коментарише ставове Ранка Кривокапића око председничког кандидата и Филипа Вујановића. Он је за “Новости” казао да Кривокапић у изјави није “напао” ДПС и да не треба тражити аферу тамо где је нема. Вуковић сматра да неслагање ДПС и СДП није разлог за раскид коалиције.

МАРОВИЋ: БОГ ГА ДАО ЗА ПРЕДСЕДНИКА

– ОН је велики, добар, искрен и насмејан. Напросто га је Бог дао да буде председник Црне Горе.

Ово је, између осталог, на представљању председничког кандидата Филипа Вујановића, прексиноћ у Будви рекао Светозар Маровић, додајући да ће своје противнике ДПС, чији је потпредседник, победити молитвама и да ће “губитници остати губитници”. Вујановић је додао и да га је изненадила кампања кандидата Миодрага Лекића, која је увредљива.

– Нећу одговарати увредама, нека му је просто. Ми који смо верници, молимо се за оне који не верују. И праштамо им – рекао је Вујановић. (С. Г.)

НОВОСТИ / СРБИ НА ОКУП