Галијашевић: Широм БиХ активни џихадистички кампови (ВИДЕО)

Однос заједничких институција и безбједносних агенција на нивоу БиХ према тероризму и реалној опасности од тероризма је врло лош, док су широм Босне и Херцеговине активни џихадистички кампови за обуку, који шаљу борце на ратишта и Сирији и на другим мјестима- оцијенио је стручњак за борбу против тероризма Џевад Галијашевић.

У организацији „Асоцијације Ствараоци Републике Српске“ Галијашевић је у Требињу говорио на трибини о теми „Тероризам и свјетска политичка кретања“.

Критички се осврнуо на, како је рекао, благ однос Суда и Тужилаштва БиХ према извршиоцима терористичких дјела. „Са џихадистичким ратницима се склапају срамне погодбе, гдје они своје затворске казне отплаћују новцем, а суд им досуђује ниже казне него починиоцима који обију киоск или бензинску пумпу.

„Истовремено, терористички напади у Зворнику, Рајловцу, па и напад на Александра Вучића у Сребреници још нису истржени“, рекао је Галијашевић.

– Тероризам који имамо овдје није босанскохерцеговачки тероризам, то је дио глобалне терористичке и џихадистичке мреже која им а за циљ стварање калифата, додао је Галијашевић.


Извор: РТРС