Вујановић у Улцињу тражи подршку шиптарске мањине за предсједника

vujanovicПредсједнички кандидат ДПС Филип Вујановић казао је да предсједник Црне Горе не може бити онај ко нема подршку мањина.

“Захвалан сам албанским националним партијама, Бошњачкој странци и Матици муслиманској које су ми дале подршку. То ускоро очекујем и од ХГИи то је оно што ме испуњава задовољством, без мањина нема предсједника Црне Горе”, поручио је Вујановић на промотивном скупу у сали СО Улцињ својим симпатизерима.

Он је казао да је власт за вријеме његовог мандата у капиталне и инфраструтурне пројекте у Улцињу уложила преко 41 милион еура:“Обећавам да ћемо се и даље тако односити према Улцињу. Морамо на прави начин искористити ресурсе које град посједује, прије свега Валданоса, Велике плаже и Аде. Такође, обећавам да ћу се свим својим ауторитетом заложити да Улцињ коначно добије спортску дворану”, казао је Вујановић.

На Вујановићевог противкандидата Миодрага Лекићу осврнули су се ГО ДПС Горан Јеврић и лидер ДУА Мехмет Зенка.

“У цијелом региону Албанци немају већих пријатеља од Црногораца. Зато немојте дозволити да овдје Лекић, који персоналификује политику која нас је својевремено понижавала, добије више гласова него у Бару или Црмници”, поручио је Јеврић. Зенка је рекао да Лекић није опција Албанаца у Црној Гори већ да су то Ђукановић и Вујановић.

Зенка је у два наврата Вујановића ословио са г-дине Ђукановићу што је изазвало смијех али и аплауз код присутних у сали.

Предсједник ОО ДПС Љоро Нрекић казао је да је Вујановић предсједник који је увијек спајао а не раздвајао људе.

“Унапријед вам честитам побједу”, казао је Нрекић.

Градонаћелник Улциња Назиф Цунгу поручио је Влади да се убудуће на одговоран начин мора односири према Улцињу и казао да је Форца, чији је лидер, преузела дио одговорности.

Политички директор ДПС Тарзан Милошевић подсјетио је на период када је Црна Гора прихватила на стотине хиљада расељених из бивше СФРЈ.

“Дај човјеку власт и видјећеш какав је”, казао је Милошевић.

На скупу су говорили и Кујтим Сукалић, Доника Шкреља, Махмут Тивари, Сузана Трума, Ениса Мартиновић и Александра Чађеновић.

Подршка од мањина

Главни одбор БС одлучио је на сједници у Рожајама да на предстојећим предсједничким изборима да подршку предсједничком кандидату ДПС Филипу Вујановићу.

“Главни одбор је овластио Предсједништво да усвоји стратегију и начин дјеловања у кампањи на наступајућим предсједничким изборима”, саопштено је након сједнице.

Након Демократске партије Фатмира Ђеке, Вујановића је подржала и Форца, најјача албанска партија у Улцињу.

У Споразуму о конкретизацији приоритетних питања из коалиционог споразума двије партије наводи се да је подршка условљена рјешавањем имовинских односа у Валданосу у интересу власника маслињака, утврђивањем линије Морског добра у граду и залагањем за пуноправну општину Тузи.

Ни у једној од пет ставки новог споразума који су потписали политички директор ДПС-а Тарзан Милошевић и Назиф Цунгу не наводе се рокови. Форца је подсјетила ДПС да је обавезна да, сходно раније закљученом споразуму, ријеши и нека кадровска питања. Такође на састанку договорено је да се представници двије партије једном у 30 дана састану ради анализе, сагледавања и усаглашавања међусобно постигнутих договора.

ВИЈЕСТИ онлајн / СРБИ НА ОКУП