Јосиповић: Хрватска подржава Црну Гору на путу у НАТО и ЕУ!?

josipovic pejanovicХрватска је у потпуности посвећена пружању подршке Црној Гори на путу за чланство у Алијансу, а подршка неће изостати ни током процеса приступања ЕУ, саопштио је предсједник Хрватске Иво Јосиповић након састанка са министром одбране Црне Горе Милицом Пејановић-Ђуришић.

Пејановић-Ђуришић се током званичне посјете Хрватској састала и са министром одбране Хрватске Антом Котромановићем.

Пејановић-Ђуришић је током разогвора са Јосиповићем изразила задовољство сарадњом двије државе, наглашавајући да ће хрватска искуства бити од изузетног значаја за Црну Гору у периоду након добијања позива за чланство у Алијанси, наводи се у саопштењу Владе.

„Саговорници су сагласни у увјерењу да ће следећи самит НАТО бити Самит проширења, те да ће Црна Гора добити позив за чланство“, наводи се у саопштењу.

Пејановић-Ђуришић је са Котромановићем разговарала о пројектима на којима сарађују два минситарства, као и о сарадњи ВЦГ и ОС РХ , у првом реду о заједничком учешћу црногорских и хрватских војника у мисији ИСАФ у Авганистану.

Током састанка министара одбране било је ријечи и о будућој сарадњи двије морнарице и пројектима у области образовања, као и о потенцијалном зајеничком учешћу у новим пројектима и иницијативама.

ВИЈЕСТИ ОНЛАЈН / СРБИ НА ОКУП