У хору у Немачкој 40 година мучили и силовали дечаке – уз знање брата папе Бенедикта XVI

ГЛАВНИ ЗЛИКОВАЦ БИО БИВШИ ДИРЕКТОР ШКОЛЕ ПРИ РЕГЕНСБУРГСКОМ ХОРУ ДЕЧАКА

Регенсбургски хор

  • New York Times: Регенсбургским хором је од 1964. до 1994. руководио старији брат 265-ог папе Бенедикта XVI – Георг Рацингер. Против бившег директора, Јохана Мајера, истрага вођена и 1987. године, али је тада остао на функцији

КАКО време пролази, све се више откривају годинама скриване прљавштине и перверзије у западним земљама које су већ 15 година светионик и узор за сваку власт у Београду.

Примера ради, разоткрило се да је најмање 231 дете из Регенсбургског хора дечака у периоду од 1953. до 1992. године било жртва пребијања, правих мучења и сексуалног насиља.

Како пише The New York Times, ову ружну истину је разоткрио познати немачки правник Улрих Вебер којег је Регенсбургски хор поверио истрагу о том свом „мрачном периоду“.

Вебер је утврдио да је сваки трећи дечак тог баварског хора – унутар самог хора или школе која је са хором била повезана – био жртва насиља. Он чак тврди да су размере тог насиља знатно веће.

Вебер већину „противправних радњи“ приписује Јохану Мајеру који је био директор основне школе унутар Регенсбургског хора безмало 40 година. А био је директор све до одласка у пензију, у којој је врло брзо умро.

Истрага против Мајера вођена је 1987. године, али је он остао на функцији.

Утицајни амерички лист посебно указује да је Регенсбургским хором од 1964. до 1994. руководио старији брат 265-ог папе Бенедикта XVI – Георг Рацингер.

Вебер, иначе, сматра да је брат бившег папе све знао о сексуалном и сваком другом насиљу.

New York Times цитира ову Веберову процену: „После истраге коју сам обавио, склон сам да верујем да је Георг све знао”.

Он указује да је Георг Рацингер био један од тројице кључних руководилаца хора, а да су остала двојица били – руководилац старијих разреда и руководилац и школе-пансионата која је припадала Хору.

Вебер је, иначе, утврдио да се у најмање 40 случајева насиља радило о сексуалном насиљу. У распону од „телесног миловања до силовања”.

За већину случајева насиља у Регенсбургском хору наступила је апсолутна застарелост за кривично гоњење.


Извор: Факти